Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:29 | 11/12/2016

Επίσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, στο πλαίσιο περιοδείας του Πανελλαδικά και στη Θεσσαλία.

Ο αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε ότι επισκέφθηκε το Βόλο για να γνωρίσει τους συναδέλφους του αστυνομικούς και να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις σχετικά με τη σύγχρονη πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται, να τους ευχαριστήσει δημόσια για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν.

«Ο Οργανισμός της Αστυνομίας, εκτελώντας αποτελεσματικά την αποστολή του, διαμορφώνει την αίσθηση ότι η πατρίδα μας είναι ασφαλής χώρα και μια από τις ασφαλέστερες στον κόσμο. Υπ’ αυτή την έννοια δημιουργούνται ιδανικές συνθήκες ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος και επενδύσεων στη χώρα», είπε ο κ. Τσουβάλας, προσθέτοντας ότι η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί με εθνική διάσταση την πατρίδα και τη χώρα.

Ο αρχηγός είπε ότι σήμερα ολοκληρώνεται το οδοιπορικό στη Θεσσαλία, ενώ συνεχίζεται ο κύκλος επισκέψεων στην Ελλάδα, ευχαρίστησε δημόσια τους αστυνομικούς για τη δουλειά που κάνουν, τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο, θέρμη και ενδιαφέρον την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Ακόμη ζήτησε να έχουν ανθρωποκεντρική θεώρηση στη διοίκηση των υπηρεσιών, να σέβονται τον αστυνομικό άνθρωπο, διότι κάτω από τις στολές υπάρχουν πάντα άνθρωποι, καθώς και πιο εξωστρεφή δράση, με δημιουργία ειλικρινών και σταθερών σχέσεων επικοινωνίας, κατανόησης και συνεργασίας στην κοινωνία.

«Θέλουμε μια Αστυνομία ανθρώπινη, αποτελεσματική, ανοιχτή στην κοινωνία και στους πολίτες, μια Αστυνομία που να εγγυάται το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και ταυτόχρονα να εξασφαλίζει τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά τους», ήταν η δήλωση του αντιστράτηγου.

Μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας η ΕΛ.ΑΣ.


Ερωτηθείς για τις αποφάσεις που υπογράφει για να τεθούν σε διαθεσιμότητα επίορκοι αστυνομικοί για συμμετοχή σε ποινικές υποθέσεις, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ απάντησε ότι δεν υπάρχει αυξητικά τάση και οι περιπτώσεις αυτές είναι τα ίδια επίπεδα με παλιότερα. Η Αστυνομία είναι μικρογραφία της Ελληνικής κοινωνίας, η παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας δεν μπορεί να αποκλειστεί στο σώμα και γίνονται μεγάλες προσπάθειες, καθώς τα περιστατικά αυτά είναι δύσκολα για τη διαχείρισή τους στο Σώμα, είπε. «Η Αστυνομία έχει έναν ισχυρό μηχανισμό αυτοκάθαρσης, κάτι που δεν απαντάται σε όλον τον ευρύτερη δημόσιο τομέα», δήλωσε.

Σχετικά με τη στάση της Αστυνομίας στα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα (επέτειος Γρηγορόπουλου και Πολυτεχνείο) και αν είναι επιλογή της φυσικής ή της πολιτικής ηγεσίας, ο αρχηγός είπε ότι τα μέτρα τάξης και ασφάλειας σε δημόσιες συναθροίσεις, πορείες και διαδηλώσεις, έχουν πρόκριμα τη διατήρηση της ασφάλειας στην πόλη και τις τοπικές κοινωνίες, με ταυτόχρονη εξυπηρέτηση των δικαιωμάτων και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Τέλος, για τη δράση τρομοκρατών στο Βόλο και τη γύρω περιοχή, ο κ. Τσουβάλας απάντησε ότι όπως και πολλές άλλες πόλεις στην Ελλάδα έχουν στο παρελθόν συνδυαστεί με δραστηριότητα τρομοκρατικών οργανώσεων και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον ανησυχούν ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Τον αρχηγό της Αστυνομίας συνοδεύουν ο γενικός επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας, υποστράτηγος Δημήτριος Κοτσιάφτης.
Ο κ. Τσουβάλας έχει προγραμματίσει επίσκεψη στον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στη 1 το μεσημέρι.

magnesianews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis