Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:20 | 17/01/2018

Η σπείρα των εκβιαστών αποκαλύφθηκε τον Δεκέμβριο του 2016.

Εκβιασμοί, εκρήξεις αυτοκινήτων και διαφόρων ειδών απειλές συνέθεταν τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται ο γιος του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου, ο οποίος διατηρεί γυμναστήριο στο Ίλιον, ένας πρώην πρωταθλητής Ελλάδος στο bodybuilding ο οποίος στη συνέχεια έγινε προπονητής αθλητών, καθώς και ένας μεσίτης που διετέλεσε υποψήφιος δήμαρχος στην ίδια περιοχή στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

[custom:google-ads]

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι αυτές

α) της εγκληματικής οργάνωσης (συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης)

β) της έκρηξης από κοινού

γ) της παράβασης διατάξεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες από κοινού

δ) της εκβίασης διακεκριμένης σε απόπειρα και τετελεσμένη κατά συρροή από κοινού

ε) της διακεκριμένης φθοράς από κοινού

στ) της ηθικής αυτουργίας από κοινού

ζ) της οπλοκατοχής

Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, αρχηγικό ρόλο της οποίας είχε ο μεσίτης, ο οποίος ανέθετε στον bodybuilder την είσπραξη μεσιτικών αμοιβών με αμοιβή 10% επί του ποσού που θα εισέπραττε.

Ο γιος του τραγουδιστή εμφανίζεται στη δικογραφία ως το πρόσωπο που σύστησε τους δύο άνδρες –ο μεσίτης είναι πεθερός του- αλλά και τις περισσότερες φορές μετέφερε τις εντολές ή ενημέρωνε για τα αποτελέσματα των πεπραγμένων, δηλαδή τους εκβιασμούς και τις εκρήξεις.

Περίπτωση εκβιασμού

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι των μελών της σπείρας, όπως αποδεικνύεται από την καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών από τις Αρχές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο μεσίτης είχε οικονομική διαφορά με έναν ιδιοκτήτη διαμερίσματος στο Ίλιον. Αρχικά, ο ιδιοκτήτης είχε επισκεφθεί το γραφείο του κατηγορουμένου ζητώντας να του βρει αγοραστή για το διαμέρισμα, αλλά στη συνέχεια το πούλησε μέσω άλλου γραφείου, όπως του είπε.

Ο μεσίτης απαίτησε να του καταβάλλει 2% προμήθεια επί των 130.000 που πουλήθηκε. Όταν ο ιδιώτης αρνήθηκε, ο μεσίτης τον ενοχλούσε τηλεφωνικώς εξαπολύοντας ύβρεις και απειλές.

Αφού είδε ότι με τη μέθοδο αυτή δεν πρόκειται να πάρει τα χρήματα, τον ενημέρωσε πως θα αναλάβει το χρέος τους μια εισπρακτική εταιρεία. Αντί όμως να πάει σε εισπρακτική εταιρεία, ο μεσίτης ζήτησε τη βοήθεια του προπονητή αθλητών, τον οποίο είχε γνωρίσει μέσω του υιού Γερολυμάτου, καθώς είχαν και συγγενική σχέση.

Στις 24/12/2016 ο bodybuilder κάλεσε τον άνθρωπο με τον οποίο ο μεσίτης είχε την οικονομική διαφορά, του συστήθηκε ως «Αποστόλης», και του ζήτησε 9.000 ευρώ, λέγοντάς του ότι εξαγόρασε το χρέος του από το μεσίτη.

Ο εκβιαζόμενος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και κατήγγειλε τις απειλές, κατονομάζοντας τον μεσίτη ως τον ηθικό αυτουργό. Η καταγγελία στην αστυνομία δεν πτόησε τους φερόμενους θύτες και ειδικά τον «Αποστόλη», ο οποίος συνέχισε τα απειλητικά τηλεφωνήματα. Η τελευταία κλήση έγινε στις 19:50 της 15.11.2016 στο σταθερό της οικείας, από απόκρυψη, την οποία το θύμα σκόπιμα δεν απάντησε.

Λίγες ώρες μετά, στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, το αυτοκίνητο του θύματος, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην πυλωτή της πολυκατοικίας του, εξερράγη από αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελούνταν από γκαζάκια.

«Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ 20:00 εκεί που ξέρεις, θα πάρω 20:01 τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τις έπαθες. Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι, είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του Παντελή», ανέφερε ο «Αποστόλης» στο επόμενο τηλέφωνο προς το θύμα, δύο ημέρες μετά, αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του γιου του, θέλοντας να τον πιέσει ακόμη περισσότερο να δώσει τα χρήματα.

Μάλιστα, δέκα λεπτά αργότερα κάλεσε τον γιο, απειλώντας τον, ότι αν ο πατέρας του δεν δώσει τα χρήματα, θα τους τινάξει το σπίτι ή θα τους σπάσει τα γόνατα ή θα τον πυροβολήσει.

Πηγή: alphafreepress.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis