Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 06/03/2015

Σήμερα η δίκη Κασιδιάρη για το χαστούκι στη Λιάνας Κανέλλη, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής. Και νέα μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Η υπόθεση δικάζεται εξ αναβολής, που είχε δοθεί στον περασμένο Δεκέμβριο, λόγω αποχής των δικηγόρων. Ο προφυλακισμένος για εγκληματική οργάνωση, Ηλίας Κασιδιάρης, κατηγορείται σ΄αυτή τη δίκη για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Η ποινική δίωξη σε βάρος του είχε ασκηθεί μετά από προκαταρκτική εξέταση την οποία είχε διατάξει παρεμβαίνοντας αυτεπάγγελτα η τότε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Ελένη Ράικου.

Είχε ζητηθεί μάλιστα και η σύλληψη του στα πλαίσια του αυτοφώρου. Τελικά ο Ηλίας Κασιδιάρης παρουσιάστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της κας Κανέλλη. Υπέβαλε μήνυση και σε βάρος της Ρένας Δούρου που ήταν επίσης παρούσα στην ίδια εκπομπή και  της είχε εκσφενδονίσει ένα ποτήρι νερό. Ζητούσε την ποινική δίωξη των δύο γυναικών για απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση σε βάρος του ενώ μήνυσε για παράνομη κράτηση τους υπεύθυνους του τηλεοπτικού σταθμού. Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης το θύμα της επίθεσης, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, είχε δηλώσει την επιθυμία της να παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα στη δίκη. Από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης θα επικαλεστεί τα βίντεο της τηλεοπτικής εκπομπής για να υποστηρίξει ότι.... προκλήθηκε και ότι δεν διέπραξε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τι είχε γίνει

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας στο δικαστήριο.

Η πολιτική αντιπαράθεση στο τηλεοπτικό στούντιο ήταν σε υψηλούς τόνους και ο Ηλίας Κασιδιάρης αντέδρασε πετώντας ένα ποτήρι με νερό προς την κα Δούρου όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω.

Η Λιάνα Κανέλλη αντέδρασε καταδικάζοντας την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος σηκώθηκε από τη θέση του, στράφηκε προς το μέρος της, της όρμηξε και την χαστούκισε.

Στην εκπομπή παρενέβησαν και εκπρόσωποι των κομμάτων καταδικάζοντας τη στάση του Ηλία Κασιδιάρη ως άνανδρη. «Για μένα το χαστούκι αυτό είναι τίτλος τιμής» , έχει δηλώσει η βουλευτής του ΚΚΕ.

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis