Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 47χρονος για την αποπλάνηση μαθητριών

ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου 47χρονος για την αποπλάνηση μαθητριών

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει σήμερα ο 47χρονος άνδρας από το Ιράν, ο οποίος κατηγορείται ότι το Φλεβάρη του 2016 είχε επιχειρήσει να αποπλανήσει ανήλικες μαθήτριες του γυμνασίου Αρχανών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν οι γονείς δύο μαθητριών είχαν καταγγείλει τότε στην αστυνομία ότι ο εν λόγω άνδρας είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά τα παιδιά τους.

Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε αποφασίσει τότε για τον Ιρανό, που ήταν εργάτης, ποινή κάθειρξης 19 ετών και 2 μηνών με την έφεση του όμως να έχει αναστέλλουσα δύναμη, επιβάλλοντας του περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση.

Ο ίδιος κατά την ακροαματική διαδικασία είχε ζητήσει συγνώμη από τις οικογένειες των μαθητριών, ενώ προσπάθησε να αποδείξει ότι οι προθέσεις του δεν ήταν αυτές για τις οποίες κατηγορήθηκε.

Σύμφωνα πάντως με την τότε καταγγελία, ο αλλοδαπός εργάτης έπειθε τις μαθήτριες να τον ακολουθήσουν σε μία αποθήκη, λέγοντας τους ότι χρειαζόταν βοήθεια σε κάποιες εργασίες που εκτελούσε και εκεί τις παρενοχλούσε.

Πηγή: cretapost.gr