Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:15 | 28/11/2014

 

 
Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καθίσουν συνολικά 14 άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση του Βατοπεδίου και με τη «βούλα» του Αρείου Πάγου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με το υπ΄ αριθμ. 1221/2014 βούλευμα του απέρριψε την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του παραπεμπτικού βουλεύματος με την οποία υποστήριζε ότι έχει αντιφάσεις, ελλείψεις και λογικά σφάλματα.

Έτσι, αναβιώνει το 2000/2013 βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων 14 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το βούλευμα, θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος, η Αικατερίνη Πελέκη και οι δικηγόροι Διονύσιος και Δημήτριος Πελέκης. Δίπλα τους στο εδώλιο θα καθίσουν, επίσης, ο πρώην πρόεδρος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ), καθηγητής Πέτρος Παπαγεωργίου, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΚΕΔ Κωνσταντίνος Γκράτσιος και ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ, Γεώργιος Μητρόπουλος.

Επίσης, παραπέμπονται ο πρώην γενικός γραμματέας του τότε υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς και η πρώην διευθύντρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Σταματούλα Μαντέλη.

Κατηγορούμενοι είναι, ακόμη, στελέχη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους όπως ο τέως αντιπρόεδρος ΝΣΚ Γρηγόρης Κρόμπας, ο τέως σύμβουλος Χριστόδουλος Μπότσιος, καθώς και οι Στέφανος Δέτσης και Ιωάννης Διονυσόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι της αναίρεσης του κ. Μποροδήμου είχε προηγηθεί σχετική αίτηση του ηγούμενου Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου καθώς και του δικηγορικού γραφείου Δημήτρη Πελέκη.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis