Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:56 | 09/09/2015

Στο εδώλιο θα καθίσουν, τον ερχόμενο Νοέμβριο, τέσσερις αξιωματικοί της Πυροσβεστικής από την Κρήτη που κατηγορούνται ότι δεν φρόντισαν για τη συντήρηση των αναπνευστικών συσκευών που χρησιμοποιούσαν τα κλιμάκια της ΕΜΑΚ στη Μεγαλόνησο, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρό πρόβλημα υγείας σε πυροσβέστη ο οποίος εισέπνευσε τοξικά αέρια στη διάρκεια άσκησης στις 13 Δεκεμβρίου 2012. Ο πυροσβέστης παρουσίασε ισχαιμική καρδιοπάθεια και αντιμετωπίζει και σήμερα σχετικά προβλήματα υγείας.

 Στελέχη της Πυροσβεστικής μιλούν για «μια ιδιαιτέρως σοβαρή υπόθεση σχετικά με την προβληματική χρήση των αναπνευστικών συσκευών από εκατοντάδες πυροσβέστες και η οποία πιθανόν σχετίζεται και με τις συνθήκες θανάτου του αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου στις 12 Σεπτεμβρίου 2014 κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς στο Παλαιό Φάληρο». Μια έρευνα που δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί έναν χρόνο αργότερα...

 Όπως σημειώνεται στο σχετικό δικαστικό έγγραφο που είναι στη διάθεση του «Βήματος», οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί στην Κρήτη δεν φρόντισαν για τη συντήρηση των συσκευών, για τον έλεγχο της ποιότητας του εισπνεύσιμου αέρα των φιαλών με ειδικά όργανα, την προμήθεια ειδικών πιστοποιημένων αεροσυμπιεστών για πλήρωση των συσκευών. Ακόμη τους αποδίδεται ότι δεν προέβησαν στην τήρηση βιβλίων μητρώων ώστε να διαπιστώνεται ο χρόνος ελέγχου των συσκευών.

 
Λαμπρόπουλος Βασίλης
http://www.tovima.gr/
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis