Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 06/03/2015

Σχέδιο νόμου που θα εντάσσει το νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και θα προβλέπει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών και την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ' αναμένεται να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω ανάρτησης στον λογαριασμό του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ενώ τόνισε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τις διατάξεις του νομοσχεδίου θα κάνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Υγείας.

Η κατάρτιση του σχεδίου νόμου έρχεται μετά από νέες καταγγελίες που ήρθαν στο φώς της δημοσιότητας για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Ειδικότερα την Παρασκευή, όπως αναφέρουν οι νοσηλευόμενοι, δεν πραγματοποιήθηκαν οι μεταφορές των καρκινοπαθών ασθενών προκειμένου να υποβληθούν στην απαραίτητη χημειοθεραπεία, λόγω ελλείψεως προσωπικού για μεταγωγές. Παράλληλα οι κρατούμενοι καταγγέλουν την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη

«Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός επισκέφθηκαν στις 18/2 τις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα το νοσοκομείο των φυλακών. Στις 24/2 πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση ομάδων των δύο Υπουργείων με θέμα το νοσοκομείο φυλακών και τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Ο Γ.Γ του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε σήμερα επικοινωνία με τη διεύθυνση του νοσοκομείου και έλαβε σχετική διαβεβαίωση ότι θα ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας οι αρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν νομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, θα εντάσσει το νοσοκομείο στο ΕΣΥ ώστε να γίνει κανονικό νοσοκομείο, θα προβλέπει διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών και ιδιαίτερα του νοσοκομείου των φυλακών και, τέλος, την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'.

Ελπίζω-και θα συμβάλει η κυβέρνηση ώστε- να αποτελέσει άμεσα παρελθόν αυτή η ντροπή.

ΥΓ. Περισσότερες λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο θα ανακοινώσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί».

Χαιρετίζουν την πρωτοβουλία οι κρατούμενοι του νοσοκομείου

Οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού χαιρετίζουν την κατάρτιση σχεδίου νόμου από πλευράς της κυβέρνησης και αναμένουν να δοθεί στη δημοσιότητα το περιεχόμενό του. Εκπρόσωπος των κρατουμένων μίλησε στο zougla.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι του νοσοκομείου και διευκρίνισε ότι δεν θα προβούν σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έως ότου παρουσιαστεί το νομοσχέδιο.

Πηγή:zougla.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis