Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:29 | 13/03/2019

Με την αγόρευση της Πολιτικής Αγωγής αναμένεται να συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί στο Εφετείο Λαμίας, η ιστορική -όπως έχει χαρακτηριστεί και από τους συνηγόρους του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου- δίκη, του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι την τροποποίηση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία με ευθύ δόλο σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, πρότεινε ο εισαγγελέας Εφετών της Λαμίας, Βασίλειος Χανής, για τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, ενώ  πρότεινε την αθώωση του Βασίλη Σαραλιώτη, που ήταν ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της συνέργειας.

[custom:google-ads]

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Νίκος Κωνσταντόπουλος προειδοποιούν για τις συνέπειες της υιοθέτησης της εισαγγελικής πρότασης και ζητούν να καταδικασθεί ο Κορκονέας όπως και πρωτόδικα.  Οι δυο συνήγοροι επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη πρόταση του εισαγγελέα, αν γίνει δεκτή από το δικαστήριο ανοίγει το δρόμο της ατιμωρησίας.

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής έχει ως εξής:

«Στις 14 Μαρτίου και στις 26 Μαρτίου θα αγορεύσουμε για την υποστήριξη της κατηγορίας και την καταδίκη των υπαιτίων της εν ψυχρώ δολοφονίας του 15χρονου αγοριού από τους 2 ειδικούς φρουρούς.

Η Εισαγγελική πρόταση, δυστυχώς, κινήθηκε στην παράδοση του «θύματος που χτύπησε στην πορεία της βολίδας». Τέτοιες προκλητικές προτάσεις και προκλητικές αποφάσεις οπλίζουν το χέρι κάθε επόμενου αστυνομικού που θα πυροβολήσει πολίτη. Αλλά και επιβραβεύουν όσους συνωμότησαν για τη συσκότιση και τη συγκάλυψη, παραποίησαν βίντεο, παρενέβησαν σε αυτοψίες, ψευδόρκησαν αποδεδειγμένα, κατασκεύασαν στοιχεία.

Η αστυνομική βία, συχνά δολοφονική, δεν θα σταματήσει όσο βασιλεύει η ατιμωρησία.Η πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση για Κορκονέα-Σαραλιώτη έσπασε την μακρά παράδοση ατιμωρησίας. Και η μετατροπή της κατηγορίας σε άμεσο δόλο, από ενδεχόμενο, αποκατέστησε τους κανόνες της λογικής και το αίσθημα δικαίου.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση, αν γίνει δεκτή, ανοίγει το δρόμο για την επαναφορά της ατιμωρησίας.

Εμείς ζητούμε την καταδίκη των υπαιτίων, όπως πρωτοδίκως.

Τίποτε λιγότερο».

Πηγή: lamianow.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis