Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:45 | 28/12/2017

Τα στοιχεία που έχουν μέχρι στιγμής στη διάθεσή τους για τη δράση της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» εξετάζουν με λεπτομερή τρόπο τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, αναζητώντας πιθανά λάθη τα οποία θα τους οδηγήσουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας εκτιμούν πως η «ΟΛΑ» διαθέτει χώρο στο κέντρο της Αθήνας, με πιθανότερη περιοχή τα Εξάρχεια, από όπου ξεκινούν και καταλήγουν οι επιχειρήσεις των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Αυτό που έχει κάνει βέβαιους τους αστυνομικούς για αυτή την εκδοχή είναι πως τόσο στην περίπτωση της επίθεσης στα γραφεία της Eurobank στην οδό Σανταρόζα, όσο και στο Εφετείο Αθηνών, οι δράστες έκαψαν τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν στην περιοχή των Εξαρχείων. Ειδικότερα, από την οδό Σανταρόζα είχαν διαφύγει με μοτοσικλέτα, ενώ στην τελευταία τους επίθεση στη Λουκάρεως, χρησιμοποίησαν ένα κλεμμένο φορτηγάκι.

[custom:google-ads]  

Πέρα από την επιλογή του χώρου στην περιοχή των Εξαρχείων, η Αντιτρομοκρατική κρίνει ιδιαίτερα πιθανή την ύπαρξη μιας ηγετικής φυσιογνωμίας από το χώρο του αντάρτικου πόλης, καθώς το κείμενο στην τελευταία προκήρυξη είχε σαφή «ιδεολογικά μηνύματα».

Παράλληλα, αυτό που προκαλεί ανησυχία στην Δ.Α.Ε.Ε.Β. είναι ο οπλισμός που χρησιμοποιεί η οργάνωση, με τα στοιχεία της βαλλιστικής εξέτασης από την επίθεση στο Εφετείο να δείχνουν ότι πρόκειται για «καθαρό» Καλάσνικοφ, γεγονός το οποίο δείχνει πως η «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» έχει ανανεώσει τον οπλισμό της, λαμβάνοντας όπλα από τα Βαλκάνια το πιθανότερο.

Πλέον, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επικεντρώνονται στη συλλογή στοιχείων για τα μέλη της οργάνωσης, με σκοπό τη σύλληψη των δραστών προτού πραγματοποιήσουν το επόμενο χτύπημα.

Διαβάστε περισσότερα στο news.in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis