Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:54 | 13/02/2016

Παρά τις ελπίδες του Μεγάρου Μαξίμου να λειτουργήσει η...κόπωση και να «σπάσουν» οι σκληροί των μπλόκων τα μηνύματα των αγροτών μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο το μεσημέρι άλλα δείχνουν.

Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, θα πάρουν αποφάσεις για την κλιμάκωση, και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεών τους, σύμφωνα με τον Βαγγέλη Μπούτα, της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Ο κ. Μπούτας ανήγγειλε ότι μετά το πέρας του συλλαλητηρίου η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Κάποιοι άλλοι αγρότες πάντως επιμένουν ότι δεν θα αποχωρήσουν μέχρις ότου να αποσυρθεί το ασφαλιστικό. 

Eν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με τους οποίους συζήτησε το αγροτικό και το ασφαλιστικό.
 

Ελπίζουν σε εκτόνωση

Κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται πως υπάρχουν κινήσεις αγροτών που έχουν ζητήσει να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα

Μετά τις πρώτες δηλώσεις και διαρροές από κυβερνητικά στελέχη όπως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που μίλησε για εισχώρηση ακροδεξιών στοιχείων στο αγροτικό κίνημα αλλά και κύκλων του Μαξίμου που έκαναν λόγο για ανάγκη περιφρούρησης των κινητοποιήσεων από ακροδεξιούς με βίαιη συμπεριφορά, έπεσαν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με τους αγρότες.

 Παράλληλα κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι οι αγρότες έχουν καταθέσει τα αιτήματά τους στον Πρωθυπουργό και πως υπάρχουν κινήσεις αγροτών που έχουν ζητήσει να συναντήσουν τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις για το ασφαλιστικό.

Διαχωρισμός των αγροτών σε ταραξίες και διαλλακτικούς

Είναι εμφανής μία προσπάθεια της κυβέρνησης να διαχωριστούν οι αγρότες σε… ταραξίες και σε όσους επιθυμούν τον διάλογο την ίδια στιγμή που το Μαξίμου υποστηρίζει πως την επόμενη εβδομάδα θα χαλαρώσουν τα μπλόκα και θα ξεκινήσει κανονικά η λειτουργία των εθνικών οδών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η αγροτική οργάνωση «Πρωτοβουλία» έχει ζητήσει να συναντήσει τον Πρωθυπουργό και ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δει αντιπροσωπεία τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι φόβοι των βουλευτών της επαρχίας

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ξεπεράσουν τα μπλόκα και να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους

Στο Σύνταγμα όμως αποτυπώθηκε επί διήμερο  ένα εντελώς διαφορετικό κλίμα. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στα μπλόκα και να επιβάλουν την απόσυρση της πρότασης Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

Στην Κουμουνδούρου αλλά και στο Μ. Μαξίμου έχει σημάνει συναγερμός από βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται στην περιφέρεια καθώς αντιμετωπίζουν δυσκολίες να ξεπεράσουν τα μπλόκα και να επιστρέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους λόγω των αντιδράσεων των αγροτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Β. Ελλάδα οι αγρότες καλούν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε ανοιχτό διάλογο στα τοπικά κανάλια όπου λαμβάνουν αρνητικές απαντήσεις ενώ σε όλη την επικράτεια εντείνονται οι αντιδράσεις αγροτών και πολιτών κατά κυβερνητικών βουλευτών.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis