Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:05 | 21/11/2016

«Προσδοκώ ότι οι Έλληνες εφοπλιστές σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η πατρίδα μας, θα αποδείξουν ότι μπορεί να είναι ευεργέτες της Ελλάδας και βεβαίως η πολιτεία θα έρθει αρωγός στα δύσκολα ζητήματα που αντιμετωπίζουν σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο σε όλον τον κόσμο», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής δέκα επιβατηγών οχημάτων για τις ανάγκες του Λιμενικού Σώματος, δωρεά της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

 

Ο υπουργός τόνισε ότι τα δέκα καινούργια οχήματα θα αντικαταστήσουν κοστοβόρα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν έως σήμερα οι υπηρεσίες του Λιμενικού, προσθέτοντας ότι δίνεται για άλλη μία φορά η δυνατότητα να αναβαθμιστεί, μέσα από την ύπαρξη μέσων, η λειτουργία του Λιμενικού Σώματος.

Απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΕΕΕ, Θεόδωρο Βενιάμη, επεσήμανε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό πως ο εφοπλισμός και η ναυτοσύνη του Έλληνα ναυτικού μεγαλούργησαν μαζί στις πιο δύσκολες στιγμές του έθνους.

Επίσης, ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε την ΕΕΕ για την αναβάθμιση των ακαδημιών εκπαίδευσης αξιωματικού εμπορικού ναυτικού και επανάλαβε ότι στις προτεραιότητες του υπουργείου είναι η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς με βάση τις έρευνες των αναλυτών τα επόμενα 10 χρόνια η ανάγκη για στελέχωση υψηλόβαθμων αξιωματικών και ναυτικών στην ποντοπόρο ναυτιλία θα είναι πάνω από 150.000 άτομα. Επίσης, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να έχει σημαντικό μερίδιο σε αυτό το γεγονός.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιάμης ευχαρίστησε τον υπουργό Ναυτιλίας για τα καλά του λόγια, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινή προσπάθεια για τον τόπο, να επανέλθει η ναυτοσύνη που χάθηκε στη δεκαετία του '80. Όπως υποστήριξε, η ΕΕΕ θα συνδράμει στην εκπαίδευση και σε ό,τι άλλο μπορεί και θέλουν το υπουργείο και το Λιμενικό Σώμα, τονίζοντας ότι η ελληνική ναυτιλία και ελληνικός ναυτιλιακός κλάδος, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της στήριξης χιλιάδων δοκιμαζόμενων πολιτών σε όλη τη χώρα. Όπως συμπλήρωσε, ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και οικογένειες που έχουν πληγεί από την κρίση, μέσω του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς της ελληνικής ναυτιλίας.

Επίσης, μίλησε για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των ακαδημιών εμπορικού ναυτικού και εν γένει της ναυτικής εκπαίδευσης και στις δωρεές τεχνολογικού εξοπλισμού και βιβλίων από την ΕΕΕ, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα συνεχιστεί με στόχο την αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης. Σημείωσε, δε, ότι οι Έλληνες Εφοπλιστές έχουν αναλάβει έως σήμερα τη συντήρηση και επισκευή πλωτών μέσων, που περιλαμβάνει περισσότερα από 80 σκάφη.

 

Αναφερόμενος στο συλλογικό έργο κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής οικογένειας, είπε ότι αυτό αποφασίστηκε, το 2016, να μετακινηθεί από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στη νεοσυσταθείσα ΣΥΝΕΝΩΣΗ, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού και να αποτελέσει ένα σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς.

Στη σημερινή τελετή παράδοσης-παραλαβής οχημάτων του Λιμενικού Σώματος, δωρεά της ΕΕΕ, παραβρέθηκαν, επίσης, ο γγ του υπουργείου, Γ. Θεοτοκάς, ο γγ Λιμένων και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, Χρ. Λαμπρίδης, ο αρχηγός του ΛΣ, Σταμάτιος Ράπτης και επιτελικά στελέχη του Σώματος.

Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis