Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:09 | 23/01/2016

Στο Μαξίμου εκλήθησαν το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας ενώ υπήρξε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη και για το προσφυγικό.

Ο υπουργός εργασίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το σχέδιο του ασφαλιστικού ενόψει και της αυριανής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση για τον 1 χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται σ αυτή την ομιλία να ανακοινώσει κάποιες «διορθωτικές» κινήσεις ως προς το ασφαλιστικό των αγροτών.

Η παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στο Μαξίμου σχετίζεται με τον χειρισμό των αγροτικών μπλόκων και των ολιγόωρων αποκλεισμών δρόμων που αποφάσισαν οι αγρότες στη συνάντησή τους στα Τέμπη αλλά και την αυριανή εκδήλωση στο Tαε Κβο Ντο και την αποτροπή τυχόν «δυσάρεστων εκπλήξεων».     

 Σε ότι αφορά την τακτική απέναντι στα μπλόκα η θέση της κυβέρνησης όπως την εξέφρασε η Ολγα Γεροβασίλη είναι ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταστείλει καμιά κινητοποίηση, και διαβεβαίωσε ότι «θα προσπαθήσουμε να εξαντλήσουμε τα πλαίσια ενός διαλόγου». 

Ωστόσο  αυτή η θέση δεν αποκλείεται να αλλάξει αν κλείσουν οι δρόμοι.

Σύσκεψη και για το προσφυγικό

 
Παράλληλα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας και ο υφυπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης συζήτησαν με τον Τσιπρα τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης για το προσφυγικό.

Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis