Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:10 | 08/01/2015

 

Σε έναν κρατούμενο 31χρονο αντιεξουσιαστή από τη Θεσσαλονίκη έχει εστιασθεί η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον προσδιορισμό του δικτύου «συνεργών» του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο 31χρονος που είχε συλληφθεί πριν από ενάμιση χρόνο για την αποστολή δεμάτων-βομβών σε πρώην υψηλόβαθμο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και για επιθέσεις του σχεδίου «Φοίνικας» της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς ήταν αυτός που δεχόταν τους τελευταίους μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού επισκέψεις από την 22χρονη Αγγελική Σ., που θεωρείται βασική συνεργάτιδα του 57χρονου πρώην μέλους της 17Ν.

 
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στελεχών της Αντιτρομοκρατικής, ο 31χρονος είχε επαφές τα τελευταία χρόνια στην Κομοτηνή με την 22χρονη από το Αίγιο που σπούδαζε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.
 
Σημειώνεται ακόμη ότι στα ερευνώμενα επισκεπτήρια στον 31χρονο κρατούμενο συμμετείχε και μία 40χρονη η οποία ερευνάται αν είχε οποιεσδήποτε σχέσεις με μία δεύτερη γυναίκα που επισκεπτόταν τον τόπο διαμονής του Ξηρού στην Ανάβυσσο ή είναι άσχετη η παρουσία της.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν λοιπόν αν ο 31χρονος είχε οποιοδήποτε ρόλο στο σύστημα υποστήριξης του Χρ. Ξηρού ο οποίος ξεκίνησε το σχέδιο της μεγάλης φυγής του στις αρχές του 2014 από τη Θεσσαλονίκη. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν βάσιμα το ενδεχόμενο το «σύστημα» αυτό να σχετίζεται με μέλη της Άτυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας - FAI που ευθύνεται για βομβιστικές επιθέσεις και δεν έχει εξαρθρωθεί.
 
Παράλληλα διαπιστώνεται ότι τα δεκάδες τάπερ με εκρηκτική ύλη που βρέθηκαν στην εξοχική κατοικία στο Λουτράκι είναι ουσιαστικά αντίγραφα εκρηκτικών μηχανισμών που χρησιμοποιούσε η 17Ν. Μάλιστα ένα τέτοιου είδους τάπερ είχε χρησιμοποιηθεί στην τελευταία επίθεση της οργάνωσης, το καλοκαίρι του 2002, στον Πειραιά όταν και είχε τραυματισθεί ο Σάββας Ξηρός.
 
Όπως σημείωσε πάντως, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο ειδικός βαλλιστικός αναλυτής κ.Γιώργος Ραυτογιάννης, «τα τάπερ που εντοπίστηκαν στην κατοικία στο Λουτράκι είχαν νιτρική αμμωνία αλλά ήταν εμποτισμένα όχι με πετρέλαιο, όπως έκανε μέχρι τώρα ο Επαναστατικός Αγώνας, αλλά με νιτρομεθάνιο που αυξάνει ιδιαίτερα την εκρηκτική ισχύ. Η έκρηξη ενός από αυτά τα τάπερ θα ήταν πολύ ισχυρότερη από μια έκρηξη από τις γνωστές "κατσαρόλες" των "Πυρήνων"».
 
Ο 31χρονος που είναι τώρα στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ., όταν είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2013 για την αποστολή του δέματος-βόμβα, δήλωσε άσχετος με την υπόθεση και υποστήριξε ότι ενοχοποιήθηκε λόγω των πολιτικών του θέσεων και της δράσης του. Για να ενισχύσει μάλιστα τον ισχυρισμό του, επικαλέστηκε ότι την ημέρα που ταχυδρομήθηκε ο φάκελος (1η Ιουλίου 2013) βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να επισκεφθεί στον Κορυδαλλό άλλο έγκλειστο μέλος της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.
 
Μάλιστα το Συμβούλιο Εφετών είχε αναφέρει στο παραπεμπτικό βούλευμα ότι ο 31χρονος«αποτελούσε έναν εκ των συνδέσμων μεταξύ των φυλακισμένων και εκτός φυλακής μελών της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης» (σ.σ. της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς). Κάτι που μεγεθύνει τις υποψίες τώρα των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.
 
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι η ίδια ομάδα αντιεξουσιαστών από τη Θεσσαλονίκη είχε κατηγορηθεί για επιθέσεις σε διευθυντικά στελέχη και υπαλλήλους των φυλακών.
 
tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis