Στο Μπαλί Αυστραλοί κρατούμενοι για να εκτελεστούν

ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
Στο Μπαλί Αυστραλοί κρατούμενοι για να εκτελεστούν

Δύο Αυστραλοί πολίτες που έχουν καταδικαστεί σε θάνατοαπό δικαστήριο της Ινδονησίας με τις κατηγορίες της διακίνησης ναρκωτικών, μετακινήθηκαν σήμερα από τις φυλακές του Μπαλί όπου κρατούνταν και πρόκειται να μεταφερθούν σε ένα νησί για να τους επιβληθεί η εσχάτη των ποινών, μετέδωσαν αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Οι προγραμματισμένες εκτελέσεις του Μιουράν Σουκουμαράν 33 ετών και του Άντριου Τσαν 31 ετών, έχουν προκαλέσει θύελλα διπλωματικών εντάσεων μεταξύ των κυβερνήσεων της Αυστραλίας και της Ινδονησίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός,Τόνι Άμποτ, καθώς και μέλη της κυβέρνησής του έχουν επανειλημμένως απευθύνει εκκλήσεις στη Τζακάρτα να ακυρώσει τις εκτελέσεις των Αυστραλών πολιτών.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ινδονησίας δήλωσε ότι οι εκτελέσεις 11 ανθρώπων θα πραγματοποιηθούν ως είναι προγραμματισμένο, οι περισσότεροι εκ των οποίων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ναρκωτικά. Ο πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο προειδοποίησε τις ξένες χώρες να μην παρεμβαίνουν στο δικαίωμα της χώρας του να κάνει χρήση της εσχάτης των ποινών.

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Πολλά αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι δύο θανατοποινίτες μεταφέρθηκαν με θωρακισμένο όχημα από τις φυλακές Κερομποκάν τα ξημερώματα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο Ντενπασάρ από όπου θα ταξιδέψουν για το νησί Νουσακάμπανγκαν, όπου πραγματοποιούνται οι εκτελέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

thetoc.gr