Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:20 | 28/05/2015

Η κρίσιμη ατζέντα της συνάντησης στο υπουργείο Οικονομικών εν όψει διαπραγματεύσεων με το Brussels Group για την επίτευξη συμφωνίας, έρχεται στη δημοσιότητα μέσα από τον φωτογραφικό φακό που "έπιασε" το σημειωματάριο του Γιάνη Βαρουφάκη.

 
 
 

Μεταξύ άλλων αναγράφει:

-Σαββαΐδου να τα βρει με το ΣΔΟΕ. Πρόκειται για τη νυν ΓΓ Εσόδων κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου που πήρε τη θέση του Χάρη Θεοχάρη. Ο ίδιος πριν λίγες ημέρες είχε αφήσει αιχμές για το πρόσωπο της αναφέροντας:

"Η εκλεκτή σας, η διάδοχος μου  έκανε με τα ίδια κομματικά κριτήρια της επιλογές με εντολές από την Καραγεώργη Σερβίας και Μαξίμου. Δεν εξηγείται πως διόρισε τρεις συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ στις θέσεις των γενικών  διευθυντών και έναν ανεξάρτητο ώστε να αδειάσει η θέση στον ΣΔΟΕ για να μπορέσει να τοποθετηθεί συγγενικό πρόσωπο εδώ στο Μαξίμου".

Στο σημειωματάριο του υπ. Οικονομικών αναγράφεται ακόμη:

-JFK-Brussels

-Μέλος ΔΣ ΤΧΣ (Σπύρος Παπανικολάου). Ο Σπύρος Παπανικολάου, πρώην πρόεδρος του ΟΔΔΗΧ, καταθέτει την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια ως μάρτυρας.

-Άμεση μετεγκατάσταση δημοσίων υπηρεσιών σε δημόσια κτίρια

-TAXES (φόροι)

 

 

 

"Έχουμε κάνει πάρα πολλά βήματα και είμαστε στην τελική ευθεία, είμαστε κοντά σε μία συμφωνία… Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ένα πράγμα: Στην τελική ευθεία είναι προφανές ότι χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Δεν είμαστε μόνοι μας, έχουμε να κάνουμε με τρεις διαφορετικούς θεσμούς, πολλές φορές με αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ τους" δήλωσε από τη δική του μεριά ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση στο υπ. Οικονομικών.

Κανονικά θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις διαβεβαίωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενώ συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τράπεζες και καταθέσεις.

Η δήλωση έγινε αμέσως μετά τη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, σε μία κίνηση στήριξης του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών η υπό διαμόρφωση συμφωνία θα περιλαμβάνει:

α. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα πρώτα χρόνια.

β. Μη υφεσιακά μέτρα που θα έχουν και αναδιανεμητικό προσανατολισμό. Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς/συντάξεις.

γ. Μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, ώστε να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και εισπραξιμότητα. Δεν υπάρχει σενάριο με 1,8 δισ. ευρώ μέτρα.

δ. Μακροπρόθεσμη λύση με ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο.

Η ελληνική πλευρά ρίχνει τώρα το μπαλάκι στους Θεσμούς, καλώντας τους να τα βρουν μεταξύ τους και να έρθουν σε συνεννόηση με το ΔΝΤ, ενώ τονίζει ότι οι προτάσεις που έχει τώρα καταθέσει είναι συγκεκριμένες και ρεαλιστικές.

Φωτογραφία: Eurokinissi

ΠΗΓΗ: news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis