Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:10 | 14/12/2014

 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, στην προσεχή του συνεδρίαση, θα καθίσει ένας καθηγητής πολεμικών τεχνών, που δίδασκε σε αίθουσα διδασκαλίας καποδιστριακού δήμου στο νησί της Ρόδου, κατηγορούμενος για αποπλάνηση παιδιού, που δεν είχε συμπληρώσει τα 12 έτη!

Κατά την χειμερινή περίοδο το ανήλικο θύμα διδάσκονταν μαθήματα καράτε σε αίθουσα του πρώην δήμου. Στις 17 Ιουλίου 2010 και περί ώρα 13:00 ενώ βρίσκονταν μαζί με τους γονείς της στο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που διατηρούν, προσήλθε ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι δάσκαλος καράτε και οικογενειακός φίλος τους και ζήτησε από την ανήλικη να μεταβούν στη σχολή καράτε, απέναντι από το μαγαζί των γονέων της, για να μαζέψουν μπουκάλια.
Πήρε ο κατηγορούμενος το κλειδί από την μητέρα της ανήλικης γιατί οι υπεύθυνοι το αφήνουν πάντα εκεί και πήγαν μαζί με την ανήλικη στη σχολή.
Η ανήλικη άρχισε να μαζεύει τα μπουκάλια όταν ο κατηγορούμενος τη φώναξε από το δεύτερο μικρό δωμάτιο της σχολής, όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα η ανήλικη αρνήθηκε και εκείνος επέμενε και προσπαθούσε να την αγκαλιάσει, πιάνοντάς την από τη μέση.
Εν συνεχεία την έβαλε να καθίσει πάνω σε μια καρέκλα με τα γόνατα και με την πλάτη γυρισμένη σ’ αυτόν για να την αγκαλιάσει. Κατηγορείται ότι της σήκωσε την φούστα της θώπευσε τα οπίσθια και ασέλγησε σε βάρος της. Εκείνη τη στιγμή εμφανίσθηκε η μητέρα της, που είχε ανησυχήσει, διότι είχε περάσει αρκετή ώρα και η κόρη της δεν είχε βγει από τη σχολή, είδε τη σκηνή, έβαλε τις φωνές στον κατηγορούμενο, τον έσπρωξε και η ανήλικη κατόρθωσε να του ξεφύγει και να τρέξει φοβισμένη στην αγκαλιά της. Της εξιστόρησε όλα όσα είχαν συμβεί.
Ο κατηγορούμενος αρνείται την κατηγορία και ισχυρίζεται ότι η ανήλικη είχε τραυματισθεί στο δεξί της πόδι στο πίσω μέρος και στο ύψος του αστραγάλου κάνοντας ποδήλατο πριν μπει στη σχολή και του ζήτησε να της κοιτάξει το πόδι. Γι’ αυτόν τον λόγο την έβαλε να καθίσει κατά αυτόν τον τρόπο στην καρέκλα και είχε σκοπό να της βάλει ψυκτικό υγρό για να ανακουφίσει τον πόνο.
Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι οι ισχυρισμοί του αυτοί καταρρίπτονται από τις καταθέσεις της ανήλικης τόσο ενώπιον των προανακριτικών υπαλλήλων του Α/Σ Φαληρακίου Ρόδου όσο και ενώπιον του Ανακριτού, όπου με σαφήνεια, με λεπτομέρειες, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι δεν είχε τραυματισθεί εκείνη την ημέρα στο πόδι ό,τι δεν ήθελε να την αγκαλιάσει ο κατηγορούμενος και αυτός το έκανε με το ζόρι, από τις καταθέσεις της μητέρας της που περιγράφει σε τι στάση είδε την ανήλικη κόρη της, από την ιατροδικαστική έκθεση που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η ανήλικη φέρει ελαφρά σωματική βλάβη και από την διενεργηθείσα ιατρική πραγματογνωμοσύνη παιδοψυχιάτρου.
Η τελευταία έκρινε μεταξύ άλλων ότι η χωρίς παραλλαγές και τροποποιήσεις εξιστόρηση των γεγονότων τόσο της ανήλικης όσο και των γονέων της κατά τη διάρκεια της κατάθεσής τους στον ανακριτή και κατά τις συνεντεύξεις συνηγορεί υπέρ της έκθεσης της ανήλικης σε συνθήκες (ασέλγεια εις βάρος της) οι οποίες ενεγράφησαν στον ψυχισμό της, αλλά κυρίως των γονέων της και δη της μητέρας της με τραυματική ένταση.



Πηγή: dimokratiki.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis