Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:30 | 07/11/2015

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί στις 18 Νοεμβρίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης ως κατηγορούμενος για τα όσα είχαν συμβεί σε εκδήλωση του κόμματος του, στην περιοχή της Χερσονήσου. Τότε, μπροστά στην κάμερα του Cretalive, ο βουλευτής είχε προχωρήσει σε απειλές και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον των επικεφαλής αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, καταλογίζοντας τους ευθύνες για την αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας από αντιεξουσιαστές.

Στο κλητήριο θέσπισμα αναφέρεται ότι με φράσεις όπως «έρχονται και σπάνε αυτοκίνητα και εσείς κάθεστε και τον παίζεται»  και «θα τους γ...όλους, έχεις τον λόγο μου θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ» αλλά και την γενικότερη συμπεριφορά του, παρότρυνε τους οπαδούς του κόμματος του να επιτεθούν τόσο κατά των αστυνομικών δυνάμεων όσο και κατά των διαδηλωτών.

Για τα όσα εκτυλίχθηκαν και ειπώθηκαν δημόσια σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε μήνυση στον επικεφαλής αξιωματικό, υπεύθυνο για τα μέτρα τάξης στην εκδήλωση. Ο ίδιος φέρεται να υποστηρίζει ότι όσα ειπώθηκαν, έγιναν στην αγωνιώδη προσπάθεια του να κινητοποιήσει τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ώστε να πράξουν τα αυτονόητα έστω και με καθυστέρηση. Σύμφωνα με πληροφορίες συνήγορος υπεράσπισης θα αναλάβει ο δικηγόρος, Γιώργος Κοκοσάλης.

Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα της κατάθεσης του δεύτερου υψηλόβαθμου αξιωματικού στην Χερσόνησο, το οποίο είδε πριν από καιρό το φως της δημοσιότητας. Μετά από ερώτηση, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός αναφέρει στην κατάθεσή του:  “Η απαί́τησή του (εννοεί του Ηλία Κασιδιάρη) ήταν να φύ́γουν οι διαδηλωτές και μάλιστα είπε θα τους γα.... όλους, έχεις τον λόγο μου, θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ. Τη φρά́ση αυτή απηύθυνε προς εμένα και προς τον ... (κατονομάζει τον μηνυόμενο σήμερα συνάδελφό του), ο οποίος ή́ταν ο επικεφαλής των μέ́τρων Α’ υποδιευθυντής και ήδη συνταξιούχος, αλλά δεν ξέρω αν το άκουσε. Προφανώ́ς εννοού́σε νεκρούς αν τους επιτρέπαμε να έρθουν σε επαφή με τους διαδηλωτές”. 

Κληθείς να εκτιμήσει τα όσα ανέφερε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο αξιωματικός απαντά:  “...Εγώ́ τη στάση και τα λόγια του συγκεκριμέ́νου βουλευτή́ τα εξέλαβα ως σοβαρά, επειδή προέρχονται από έναν βουλευτή́ και με δεδομένο ό́τι οι διαδηλωτές είχαν φοβερή αντιπαλότητα με τη Χρυσή́ Αυγή. Είχα την αίσθηση ότι ό,τι έλεγε ο βουλευτής τα ασπαζό́ντουσαν τα μέλη της ΧΑ και ότι τους καθοδηγού́σε. Επισημαίνω ότι υπό την ως άνω ιδιότητά μου έχω λάβει μέρος σε πολλές παρό́μοιες επιχειρή́σεις και δεν μου έχει συμβεί άλλη φορά επικεφαλής ομάδας, κόμματος, συνδικαλιστική́ς ένωσης να συμπεριφερθεί με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο”.

Επί ποδός η Αστυνομία

Για τη διεξαγωγή της δίκης αναμένεται να ληφθούν ιδιαίτερα μέτρα ασφάλειας από την πλευρά της Αστυνομίας υπό το φόβο επεισοδίων. Την ίδια ημέρα εξάλλου στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου θα διεξαχθεί και η δίκη για το φονικό στον Προφήτη Ηλία σε σχέση με τον νεαρό που ήταν ανήλικος όταν σημειώθηκε η αιματοχυσία. Και όλα αυτά, μία μέρα μετά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

 

http://www.cretalive.gr/

 

 

 
    Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
    developed by Pixelthis