Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:15 | 30/09/2018

Αναβιώνει η μυστηριώδης υπόθεση της φονικής συμπλοκής που είχε λάβει χώρα στις Πατσίδες

Στο ακροατήριο φτάνει σε λίγες ημέρες η μυστηριώδης υπόθεση της φονικής συμπλοκής που είχε σημειωθεί πριν από περίπου δύο χρόνια στην ευρύτερη περιοχή των Πατσίδων-Σκαλανίου, μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Ηρακλείου.

Στο εδώλιο αναμένεται να καθίσει ένας 67χρονος Κρητικός, ο οποίος κατηγορείται για το θανάσιμο τραυματισμό ενός 69χρονου άνδρα με καταγωγή από τα Ανώγεια. Ο 67χρονος, οικονομολόγος στο επάγγελμα, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί υπό όρους τον Μάιο του 2017, θα δικαστεί την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου, στη Νεάπολη.

Το μακελειό το οποίο έμελλε να στοιχίσει τη ζωή στον 69χρονο Κρητικό έλαβε χώρα το πρωί της 20ής Οκτωβρίου του 2016 στη μονοκατοικία όπου διέμενε ο 67χρονος κατηγορούμενος, στην ευρύτερη περιοχή των Πατσίδων-Σκαλανίου.

Νωρίς το πρωί εκείνης της ημέρας, αστυνομικοί οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τον ίδιο τον 67χρονο μετέβησαν στο σημείο, όπου βρήκαν αμφότερους τους άνδρες τραυματισμένους, μέσα στα αίματα. Ας σημειωθεί ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στον τόπο της συμπλοκής τρία μαχαίρια και μια κατσούνα.

Ο 69χρονος Ανωγειανός ήταν σε πάρα πολύ κακή κατάσταση. Και οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έσπευσε στο σημείο: Ο άτυχος 69χρονος εισήχθη στο χειρουργείο, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφερε, καθώς άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε.

Μέχρι σήμερα, σχεδόν δύο χρόνια μετά το τραγικό συμβάν, μια σειρά ερωτημάτων για το τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό στο σπίτι του 67χρονου οικονομολόγου παραμένουν αναπάντητα. Πώς κατέληξαν δύο άνδρες, οι οποίοι - όπως όλα δείχνουν - δε γνωρίζονταν καν μεταξύ τους, να πιαστούν στα χέρια και να έχουμε τελικά την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε;

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 67χρονου οικονομολόγου, ο ίδιος είδε εκείνο το πρωί τον 69χρονο έξω από το σπίτι του να ψάχνει ένα άτομο. Όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος, μέχρι τότε δεν είχε ξαναδεί ποτέ το θύμα. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, o 69χρονος τού ζήτησε ένα ποτήρι νερό και τότε ο ίδιος τον προσκάλεσε στο σπίτι του.

Ο 69χρονος φέρεται τότε να ζήτησε από τον οικονομολόγο και καφέ. Την ώρα που ο κατηγορούμενος γύρισε την πλάτη του για να μεταβεί στην κουζίνα, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο 69χρονος τού όρμησε με μια κατσούνα: Ακολούθησε πάλη μεταξύ των δύο ανδρών, με τον 67χρονο να ισχυρίζεται ότι ο 69χρονος τού επιτέθηκε για να τον ληστέψει και να τον σκοτώσει και ότι ο ίδιος αμύνθηκε νόμιμα με ό,τι βρήκε μπροστά του.

Από το περιβάλλον του 69χρονου ο εν λόγω ισχυρισμός δε γίνεται δεκτός, υποστηρίζοντας ότι κάτι άλλο βρίσκεται πίσω από την υπόθεση. Ωστόσο, άτομα από τον περίγυρο του 69χρονου που έχουν καταθέσει στις Αρχές για την υπόθεση φέρονται να ανέφεραν ότι δεν είχαν ακούσει ποτέ το όνομα του 67χρονου από το στόμα του θύματος.

Αξίζει να επισημάνουμε σ’ αυτό το σημείο ότι “φως” στα αίτια της τραγωδίας δεν μπόρεσε να ρίξει ούτε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που πραγματοποιήθηκε: Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο άνδρες δεν είχαν καμία τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο του 2016, μετά την απολογία του, ο 67χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος. Μερικούς μήνες, πάντως, αργότερα, ο καθηγητής αποφυλακίστηκε: Τον Μάιο του 2017 οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές αντικατέστησαν την προσωρινή κράτηση του 67χρονου με περιοριστικούς όρους.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι όπως είχε αναφέρει τον Οκτώβριο του 2016 στην εφημερίδα “Νέα Κρήτη” ο συνήγορος υπεράσπισης του 67χρονου, Αντώνης Δαμανάκης, ο τρόπος με τον οποίο είχε επιτεθεί ο εκλιπών στον εντολέα του φανερώνει ότι είχε διάθεση να τον σκοτώσει.

neakriti.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis