Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 10/07/2018

Τις προϋποθέσεις για να εργαστεί κανείς σε καταστήματα που φιλοξενούν τυχερά παίγνια θέτει το προεδρικό διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ για επεξεργασία.

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις είναι η προηγούμενη άδεια από την αστυνομία και συγκεκριμένα από την ασφάλεια, ενώ ο υποψήφιος εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για 8 αδικήματα.

Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, για να γίνει κάποιος εργαζόμενος σε τέτοια καταστήματα, εκτός του ότι θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του θα πρέπει να μην έχει καταδικαστεί για:

-εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση,

-συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση,

-τρομοκρατικές πράξεις,

-εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας,

-εγκλήματα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής,

-εμπορίας ανθρώπων,

-παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή,

-εγκλήματα του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (ναρκωτικά) και να μην έχουν βεβαιωθεί σε βάρος τους 4 παραβάσεις για πώληση ή διάθεση αλκοολούχων ποτών σε ανήλικους.

Όσοι εργάζονται χωρίς να έχουν λάβει την προβλεπόμενη άδεια από την Αστυνομία άλλα και οι εργοδότες που απασχολούν προσωπικό που δεν έχει την εν λόγω προβλεπόμενη άδεια, τιμωρούνται με φυλάκιση έως 5 ετών και πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία «τυχερά παίγνια» θεωρούνται τα παίγνια εκείνα των οποίων το αποτέλεσμα εξαρτάται τουλάχιστον εν μέρει από την τύχη και αποδίδουν στον παίκτη οικονομικό όφελος.

Εάν έχει παρέλθει 5ετια από την έκτιση της ποινής για όσους έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας από πρόθεση, δεν υπάρχει απαγόρευση.

Η άδεια χορηγείται από το Παράρτημα Ασφαλείας του τόπου κατοικίας του εργαζόμενου, αφού προηγουμένως προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για τα επίμαχα αδικήματα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis