Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:43 | 24/05/2015

Στην κορύφωσή τους φτάνουν οι εσωκομματικές διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ  και η συζήτηση μεταξύ μελών και τάσεων για τα όρια του συμβιβασμού πλησιάζει εξίσου σε καταληκτικό στάδιο.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το μεσημέρι η τοποθέτηση τόσο του επικεφαλής της 'Αριστερής Πλατφόρμας', Παναγιώτη Λαφαζάνη, -δεδομένου ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο επηρεάζει περί τους 25 συν βουλευτές- καθώς και πολλών ακόμη  υπουργών, αφού όλοι θα... ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Οι πληροφορίες πάντως, αναφέρουν πως ο επικεφαλής της Αριστερής πτέρυγας δεν θα τροφοδοτήσει περαιτέρω "κλίμα" περί αποστασιοποίησης από την κεντρική γραμμή, δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα δώσει το στίγμα του από το βήμα της συνεδρίασης.  

Κείμενο... συμβολής από την πτέρυγα Λαφαζάνη
Για πολλοστή φορά λοιπόν, αναμένεται να κυκλοφορήσει κείμενο, στο οποίο και θα αποσκοπούν  σημεία αυτού να περιλαμβάνονται στην πολιτική απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.
Το εν λόγω κείμενο, θα αναφέρει πως «όποια απόφαση ληφθεί θα πρέπει να έχει συμβατότητα με το πρόγραμμά μας και πως μόνο μια τέτοια συμφωνία μπορούμε να δεχτούμε», ενώ πιθανότατα θα αναφέρεται το ενδεχόμενο της ρήξης και των εναλλακτικών λύσεων που μπορεί να έχει η κυβέρνηση.

Έρχεται ψήφισμα απομάκρυνσης Πανούση
Αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr αποκαλύπτουν πως στις προθέσεις της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κατεβάσουν ψήφισμα για την απομάκρυνση του υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Πανουση, ο οποίος έχει βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο του κόμματος.

Μάλιστα, καλά ενημερωμένες πηγές περιγράφουν στο iefimerida.gr  πως η αρχική απόφαση ήταν να μη βγει δημόσια το ψήφισμα, πλην όμως οι υποστηρικτές αυτής της άποψης μειοψήφησαν, πράγμα που σημαίνει ότι εντος της ημέρας θα δει -εκτός απροόπτου πάντα - το φως της δημοσιότητας.

Και δευτερολογία Τσίπρα
Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής θα "σφραγίσει" τόσο η δευτερολογία του πρωθυπουργού, όπως και οι ψηφοφορίες που θα γίνουν για το σχέδιο Πολιτικής Απόφασης.  


Πηγή: iefimerida.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis