Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 02/07/2018

 

Εκατοντάδες φορολογούμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μία δυσάρεστη έκπληξη όταν πήγαν στην Εφορία τους. Διαπίστωσαν πως ο ΑΦΜ τους είχε κλειδώσει. 

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι έσπευσαν τις τελευταίες ημέρες στην Εφορία τους προκειμένου να υποβάλουν αίτηση για να εισπράξουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος που προέκυψε από την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης. 

Όμως, ο ΑΦΜ τους είχε κλειδώσει και δη χωρίς να έχουν καμία φορολογική εκκρεμμότητα. Το ίδιο συνέβη και σε όσους ζήτησαν φορολογική ενημερότητα. 

Οι δήμοι, μέσω της Εφορίας, έχουν δεσμεύσει τους ΑΦΜ  των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές κυρίως από απλήρωτες κλήσεις ή ανεξόφλητους λογαριασμούς ύδρευσης και δημοτικά τέλη. Μάλιστα, πολλοί πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους της ΔΟΥ ότι χρωστούν στο δήμο, αφού δεν είχαν λάβει κάποια ειδοποίηση.

[custom:google-ads]

Από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν έληξε η ρύθμιση των 100 δόσεων, τα οικονομικά τμήματα των δήμων πήραν και πάλι φωτιά. Σε καθημερινή βάση πλέον στέλνουν στις ΔΟΥ τα στοιχεία των οφειλετών που γύρισαν την πλάτη στην ρύθμιση, δίνοντας εντολή για δέσμευση του αποδεικτικού ενημερότητας. 

Όσοι δεν πληρώσουν ή δε ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με δεσμεύσεις και κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, ενώ η χαριστική βολή έρχεται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς κινητών περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα». 

Για να ενεργοποιηθεί εκ νέου ο ΑΦΜ και να εισπράξει ο φορολογούμενος την επιστροφή φόρου που δικαιούται θα πρέπει πρώτα να μεταβεί στον δήμο όπου έχει οφειλή. Είτε θα εξοφλήσει εξ' ολοκλήρου το χρέος του, είτε θα το ρυθμίσει σε 12 μηνιαίες δόσεις. Στη συνέχεια ο δήμος θα χορηγήσει βεβαίωση για άρση της δέσμευσης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας. 

Πηγή: Εφημερίδα Τα Νέα, thetoc.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis