Στο σχεδιασμό οι αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα και στο Ρέθυμνο

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.
Στο σχεδιασμό οι αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα και στο Ρέθυμνο

Την πρόθεση για σύσταση ομάδας αστυνομικών που θα πραγματοποιούν περιπολίες με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, έχει η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος αστυνόμευσης με χρήση των εν λόγω ποδηλάτων που έχει θέσει σε εφαρμογή το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και ήδη υλοποιείται σε πόλεις της Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη, στα Χανιά.

Πρόκειται για μια νέα προσέγγιση στην αστυνόμευση και στην περιπολία με βασικό στόχο της ΕΛ.ΑΣ να παραμένει η αναβάθμιση της προστασίας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών. Ταυτόχρονα, δίνει νέες δυνατότητες για περιπολίες εντός του αστικού ιστού με σημαντικά οφέλη για τις τουριστικές περιοχές, αφού το πεδίο τουριστικού ενδιαφέροντος αποτελεί ένα από τα κριτήρια για την επιλογή των περιοχών πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος από κοινού με επιπλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των περιοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός στο Ρέθυμνο περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ομάδας αστυνομικών που θα περιπολεί με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα και η οποία θα εντάσσεται στην τουριστική αστυνομία, κάτι το οποίο θα δώσει μεγαλύτερη ευχέρεια για περιπολίες ιδιαίτερα στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Μάλιστα, το Ρέθυμνο είναι αναμφίβολα μια από τις πόλεις που θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό όφελος από την εφαρμογή ενός τέτοιου προγράμματος αστυνόμευσης δεδομένων των χωροταξικών ιδιαιτεροτήτων της, της αυξημένης κυκλοφοριακής συμφόρησης τους θερινούς μήνε, αλλά και της ευρύτερης προσπάθειας της δημοτικής αρχής για βιώσιμη κινητικότητα εντός του αστικού ιστού, κατεύθυνση προς την οποία μπορούν κάλλιστα να στοχεύσουν και οι αστυνομικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το Ρέθυμνου, εξετάζεται αυτό το διάστημα η ανταπόκριση των αστυνομικών για τη στελέχωση της εν λόγω ομάδας, ενώ στη συνέχεια θα απαιτηθεί ειδική μέριμνα και για τα είδη εξοπλισμού που θα πρέπει να έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΑΨΙΝΟΥ

goodnet.gr