Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:02 | 05/10/2018

Η Βρετανία υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με τη Γερμανία την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση του Λονδίνου να βοηθήσει την Ευρώπη να προστατευθεί από μελλοντικές απειλές για την ασφάλεια.

[custom:google-ads]


Η κίνηση έρχεται σε μια εποχή όπου οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ φτάνουν σε κρίση. Ένα από τα ισχυρότερα χαρτιά της βρετανικής κυβέρνησης στις συνομιλίες είναι η προσδοκία ότι, ως χώρα της ΕΕ με τις υψηλότερες αμυντικές δαπάνες, θα συνεχίσει να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην ευρωπαϊκή ασφάλεια, ανέφερε το Reuters. 

"Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τον ευρωπαϊκό πυλώνα στο ΝΑΤΟ, θα συμβάλουμε στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και θα βελτιώσουμε την ανθεκτικότητα της Ευρώπης στις απειλές για την ασφάλεια".

Ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας Γουϊλιαμσον και η ομόλογός του ομόλογός του Ούρσουλα φον ντε Λέγιεν υπέγραψαν τη συμφωνία στη δυτική γερμανική πόλη Σένελάγκερ.

Οι ναυτικές, χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις των δύο κρατών θα συνεργαστούν στενά ακόμα και στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

Πηγή : RT 

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis