Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:14 | 02/06/2019

Ο αριθμός των εισακτέων, μέσω των Πανελληνίων 2019, στις Στρατιωτικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων «κλείδωσε» με το ΦΕΚ που εκδόθηκε στις 6 Μαΐου 2019 (αρ. Φύλλου 1506).

[custom:google-ads]

Από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη προκύπτει ότι το σύνολο των εισακτέων στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών ανέρχεται στους 819.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει εκδοθεί η εγκύκλιος για τις Αστυνομικές Σχολές. Από τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι ο αριθμός των εισακτέων στη Σχολή Αστυφυλάκων, φέτος, είναι αυξημένος κατά 24%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τμήματα προετοιμασίας για τις προαγωγικές εξετάσεις για το βαθμό του Αρχιφύλακα από τα νομικά φροντιστήρια ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Παράλληλα, σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή, μέσω των Πανελληνίων 2019, στην Πυροσβεστική Ακαδημία.
Τι ισχύει για τις Πανελλήνιες 2019 και τα ΑΔΕΙ

Το σύνολο των εισακτέων για τα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΔΕΙ) ανέρχεται στους 366.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ), η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, (ΣΣΔ), η Σχολή Ικάρων (ΣΙ), η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και η Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής (ΣΑΝ).

Πόσοι θα είναι οι εισακτέοι στις ΑΣΣΥ με τις Πανελλήνιες 2019

Σε ό,τι αφορά τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών ο αριθμός των εισακτέων, για τις Πανελλήνιες 2019, καθορίστηκε στους 453.

Στις Ανώτερες Σχολές Υπαξιωματικών υπάγονται η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), η Σχολή Μόνιμων Υαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ)

Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζεται η ακριβής κατανομή των εισακτέων:


https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/inline-images/pinakas-arithmos-eisaktewn-stratiotikes-sxoles-panellhnies-2019_iefimerida.jpg
Ο αναλυτικός πίνακας των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές / Πηγή: Εφημερίδα της Κυβέρνησης


Οι ειδικές κατηγορίες εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές

Στο ΦΕΚ -που παρατίθεται παρακάτω- περιγράφονται όλοι οι όροι για τις ειδικές κατηγορίες.

Σε αυτές τις κατηγορίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

    Τέκνα πολύτεκνων

    Τέκνα τρίτεκνων

    Τέκνα αναπήρων ή τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις

    Τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών που συμμετείχαν στα πολεμικά γεγονότα της Κύπρου (20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου 1974)

    Τέκνα ή αδέλφια θανόντων στρατιωτικών σε πόλεμο ή ειρήνη κατά την εκτέλεση καθηκόντων

Ολες οι ειδικές διατάξεις και προϋποθέσεις για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές, που αφορούν τις Πανελλήνιες 2019, εξηγούνται λεπτομερώς στο εξής ΦΕΚ 1506/6-5-2019, τ. Β'
 

Πηγή: iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis