Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 24/09/2020

Σε αναδιοργάνωση οδηγούνται οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς εκτός της εξαγγελίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για πρόσληψη 15.000 ΕΠΟΠ, αλλαγές έρχονται και στη στρατιωτική θητεία.

Η στρατιωτική ηγεσία της χώρας φέρεται να έχει εισηγηθεί την αύξηση της θητείας κατά τρεις μήνες στον Στρατό Ξηράς, δηλαδή συνολικής διάρκειας 12 μηνών όπως ακριβώς στο Ναυτικό και την Αεροπορία.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, το σενάριο που αποκτά προβάδισμα είναι αυτό της διζωνικής θητείας. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι όσοι επιλέγουν να υπηρετήσουν στα σύνορα θα υπηρετούν εννέα μήνες, ενώ όσοι υπηρετήσουν στα αστικά κέντρα, η θητεία θα είναι διάρκειας 12 μηνών.

Τις τελικές αποφάσεις σχετικά με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας αναμένεται να λάβει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες.

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται ο τρόπος που θα γίνει η αλλαγή στη θητεία και για ποιες Εκπαιδευτικές Σειρές Στρατεύσιμων Οπλιτών (ΕΣΣΟ) θα ισχύσει.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της φετινής ΔΕΘ, εξετάζεται και υποχρεωτική στράτευση των νέων στα 18, όταν τελειώνουν το Λύκειο, κατά τα πρότυπα του Ισραήλ και της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος της ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής έλαβε χώρα σήμερα το πρωί, κατά την οποία συζητήθηκε επίσης η δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα στο τι εξοπλιστικά χρειάζονται τα επόμενα 15 χρόνια.

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis