Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 02/06/2015

Μαζικές αποσπάσεις στρατευσίμων στα θέρετρα των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και φέτος. Η “πρώτη φορά Αριστερά” κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θα είναι συνεπής σ΄ όσα από τον Φεβρουάριο του 2014 υποσχόταν μέσω του τότε υπεύθυνου της Επιτροπής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα γενικού γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Γιάννη Ταφύλλη:

«Η στρατιωτική θητεία θα αναβαθμιστεί και θα περιοριστεί σε καθαρά επιχειρησιακά καθήκοντα με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων των στρατευμένων μέσω μιας δημοκρατικής διαδικασίας»,έλεγε ο κ. Ταφύλλης. Αλλά παρόλα αυτά η επιχειρησιακή ειδικότητα …γκαρσόνι παραμένει .

Δεν έχουμε απολύτως τίποτα με τα γκαρσόνια,αντιθέτως. Όμως είναι γνωστό οτι στρατεύσιμοι δεν μας περισσεύουν. Ούτε ένας! Συνεπώς προς τι όλες αυτές οι αποσπάσεις στα ΚΑΑΥ; 

Από την άλλη έχουμε τεράστιο ποσοστό ανεργίας στους νέους. Γιατί δεν καλύπτουμε τις ανάγκες των ΚΑΑΥ ,με άνεργους νέους που έστω για κάποιους λίγους μήνες θα πάρουν κάποια λίγα χρήματα;

Τόσο δύσκολο είναι;

Οι επιστολές που φθάνουν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων εόναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί:

•ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας Χαλκιδικής 

«Υπηρετούμε στα ΚΑΑΥ Νέας Φώκαιας στη Χαλκιδική. 
Έπειτα μήνες σε εξαιρετικές δυσμενείς μεταθέσεις, πιστέψαμε ότι με τόσα μόρια  πως οι επόμενες μεταθέσεις θα ήταν κοντά στο σπίτι μας. 


Δυστυχώς όμως τα πράγματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι συνάδελφοί μου εδώ είναι απαράδεκτα. 
Για αρχή πρέπει να διευκρινίσουμε πως εδώ δεν είμαστε στρατιώτες αλλά εργάτες- δούλοι.
Το πρόγραμμα μιας καθημερινής ημέρας έχει ως εξής.  Μετά την πρωινή ρουτίνα (εγερτήριο, πρωινό,  καθαριότητα) ξεκινούν οι αγγαρείες, που περιλαμβάνουν από βάψιμο σπιτιών, τοίχων, κάγκελων μέχρι να κουβαλήσουμε άμμο και χαλίκι με φτυάρια και καρότσια.. και να  ξεπατώσουμε χόρτα..
Όλα αυτά συνεχίζονται μέχρι το μεσημεριανό. Τότε μας αφήνουν περίπου 45 λεπτά και αρχίζουμε πάλι τα ίδια μέχρι τις 8.30 το βράδυ.  Τότε είναι που οι "τυχεροί" που δικαιούνται διανυκτέρευση βγαίνουν. Εξαίρεση αποτελεί μόνο η Κυριακή και όχι πάντα.
Εννοείται πως οι υπηρεσίες (πύλη, περίπολο κτλ) και οι τυπικές αγγαρείες (λάντζα κτλ) γίνονται κανονικά με αποτέλεσμα οι 20 στρατιώτες που είμαστε εδώ να ξεκουραζόμαστε 3-4 ώρες το βράδυ.
Επιπλέον ο διοικητής μας αναγκάζει έμμεσα να παίρνουμε άδειες 1-2 μέρες για να τελειώσουμε τις δικές μας ημέρες και να μην τις πάρουμε αργότερα το καλοκαίρι που θα είναι high season για το ΚΑΑΥ.
Στα παράπονα μας ο διοικητής μας απαντά πως οι εντολές αυτές έρχονται από την Ταξιαρχία.
Οι απαιτήσεις τους είναι παράλογες και προσβάλουν την αξιοπρέπεια μας. 


•ΚΑΑΥ Μάκρης Αλεξανδρούπολη:

«Πρόκειται για ΚΑΑΥ όπου υπάρχει μόνιμη δύναμη που κάνει υπηρεσίες και αποσπασμένοι που υποτίθεται θα πήγαιναν εκεί μόνο για δουλειά στα διάφορα πόστα αντί υπηρεσιών. 
Αρχικά να τονίσουμε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει μιας και οι φαντάροι κάνουν εξαντλητικά ωράρια 12 έως και 16 ωρών και σε πολλές περιπτώσεις τους υποχρεώνουν να κάνουν και κάποια υπηρεσία το βράδυ.
Σε αυτό να προστεθεί ότι κάποιοι μένουν νηστικοί μιας και το φαΐ έρχεται από άλλο στρατόπεδο σε πολύ μικρές ποσότητες, με αποτέλεσμα παρότι υπάρχουν μάγειρες για το εστιατόριο είτε να μην φτάνει για όλους μιας και κάποια συγκεκριμένα στελέχη τρώνε από το φαΐ των φαντάρων, είτε να μην εμφανίζεται ποτέ όπως το Πρόγευμα.
Σε κάποιες περιπτώσεις κάτι που ισχύει μόνο για τους φαντάρους του στρατοπέδου, μιας και οι στρατιώτες που έρχονται από Αλεξανδρούπολη για αγγαρείες να τρώνε με εντολή διοίκησης Πρόγευμα από το κυλικείο.

Aπό την άλλη μεριά ο διοικητής δηλώνει αυτολεξεί ότι δεν είναι έτοιμος για συμβιβασμούς.
Να προσθέσουμε ότι στις τρώγλες που ονομάζουν θαλάμους στοιβάζουν υπέρογκους αριθμούς ατόμων σε ένα θάλαμο ή κοντέινερ που μέχρι πρότινος βρισκόταν κοριοί.
Επιπλέον, ενώ η διοίκηση ενημερώθηκε πολλές φορές για την έλλειψη ζεστού νερού δεν έκανε κάτι για να το αλλάξει και κάθε μέρα οι στρατιώτες έκαναν μπάνιο με κρύο νερό”.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis