Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:48 | 18/12/2014

 

Στρατοδικείο της Νιγηρίας καταδίκασε σε θάνατο 54 στρατιώτες επειδή αρνήθηκαν να πολεμήσουν εναντίον των ενόπλων ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ. Οι στρατιώτες κρίθηκαν ένοχοι για ανταρσία και κατηγορήθηκαν ότι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στην επιχείρηση ανακατάληψης τριών πόλεων που είχαν καταλάβει οι ένοπλοι της Μπόκο Χαράμ τον Αύγουστο.

Δικηγόρος των στρατιωτών είπε ότι οι 54 καταδικασθέντες θα οδηγηθούν στο εκτελεστικό απόσπασμα, ενώ πέντε άλλοι αθωώθηκαν.
Οι νιγηριανοί στρατιώτες υποστηρίζουν ότι δεν τους παρέχονται αρκετά όπλα και πυρομαχικά για να πολεμήσουν εναντίον της Μπόκο Χαράμ, η οποία από το 2009 πραγματοποιεί αιματηρές επιθέσεις επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσει ισλαμιστικό κράτος στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αυτό τον χρόνο σε επιθέσεις που αποδίδονται στην Μπόκο Χαράμ και χιλιάδες είναι οι εκτοπισμένοι εξαιτίας των συγκρούσεων. Το στρατοδικείο ξεκίνησε να συνεδριάζει τον Οκτώβριο κεκλεισμένων των θυρών.

Οι καταδικασθέντες αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται και η καταδικαστική τους ποινή αναμένεται να επικυρωθεί από ανώτερους αξιωματικούς.
Σε μία ανάλογη περίπτωση τον Σεπτέμβριο, 12 στρατιώτες καταδικάστηκαν σε θάνατο για ανταρσία και απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός διοικητή του στρατού στη βορειοανατολική πόλη Μαϊντουγκούρι.

 

onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis