Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
01:05 | 15/05/2015

Απροκάλυπτη προσπάθεια «στρατολόγησης» νέων Πυρήνων μέσω κρυπτογραφημένου… email, βλέπουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., πίσω από τις αναρτήσεις φυλακισμένων μελών τηςΣυνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς σε ιστοσελίδες του αντιεξουσιαστικού χώρου σχετικά με την αλλαγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου επικοινωνίας τους.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζουν πως πρόκειται για ένα σύστημα επικοινωνίας με διπλή κρυπτογράφηση, η οποία μοιάζει με αυτές που είχαν εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των συλλήψεων του Χριστόδουλου Ξηρού, και κυρίως της Αγγελικής Σπυροπούλου, στο πλαίσιο της επιχείρησης του «Γοργοπόταμου», για την ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού. Σε αυτή την περίπτωση όμως τα «κλειδιά» αποκρυπτογράφησης, τουλάχιστον προς το παρόν, μοιάζει να βρίσκονται στα «μυαλά» εκείνων που την σχεδίασαν και όχι μέσα σε… ταμπακιέρα, όπως αυτή που βρέθηκε σε κρύπτη της γιάφκας του Λουτρακίου. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με τα κρυπτογραφημένα αρχεία του 39χρονου «Ιάσονα» Χρήστου Ροδόπουλου, στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά αποθηκευτικά μέσα που βρέθηκαν στο σπίτι του, τα οποία παρά τον διακαή πόθο των αρμόδιων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., ακόμη δεν φαίνεται να έχουν «ανοίξει».

Ουσιαστικά, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι φυλακισμένοι Πυρήνες δεν διστάζουν να αποκαλύψουν ότι έχουνέναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους «εξωτερικούς συνεργάτες», και παρά τα όσα έχουν αποκαλυφθεί για την «ελευθερία» κινήσεων που έχαιραν μέσα στις φυλακές, συνεχίζουν να κατέχουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κινητά νέες τεχνολογίας για τις επικοινωνίες τους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς, αναδεικνύει μία ακόμη πτυχή, και είναι η… απόσυρση των «ταχυδρόμων», που είχαν εντοπιστεί στα επισκεπτήρια των φυλακών και ουσιαστικά «κάηκαν» μετά την αποκάλυψη του σχεδίου «Γοργοπόταμος». Τουλάχιστον τέσσερα άτομα κατηγορήθηκαν ως «ταχυδρόμοι» των επισκεπτηρίων κάτι που φαίνεται πως οι φυλακισμένοι Πυρήνες θέλουν να αποφύγουν στο μέλλον.

Με αυτόν τον τρόπο ασφάλειας επικοινωνίας επιδιώκουν, σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., να προσελκύσουν εκείνους, που μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, απομακρύνθηκαν, δίσταζαν να επικοινωνήσουν ή να τους  επισκεφθούν, καθώς αυτόματα θα έμπαιναν στο στόχαστρο των αρμόδιων αστυνομικών υπηρεσιών και ουσιαστικά και αυτοί θα «καίγονταν» επιχειρησιακά…   

Στις 11 Μαΐου, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα, που φιλοξενεί κείμενα των Πυρήνων, κείμενο με τίτλο «Ελλάδα: Αλλαγή e-mail επικοινωνίας με τους συντρόφους της ΣΠΦ», που γράφει: «Ενημερώνουμε τους συντρόφους ότι αλλάζει το mail εποικοινωνίας με τα φυλακισμένα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Πλέον, θα υπάρχει και η δυνατότητα λήψης mail με τη χρήση pgp κρυπτογράφησης για την αύξηση της ασφάλειας στην επικοινωνία. Προφανώς, θα παραμείνει και η δυνατότητα λήψης απλών mail. Καλούμε, οπότε, όποιον σύντροφο ή εγχείρημα επιθυμεί να επικοινωνήσει, να χρησιμοποιεί τη νέα πια διεύθυνση: [email protected].

Το δημόσιο κλειδί επικοινωνίας με pgp βρίσκεται εδώ.

ΥΓ. Το email [email protected] θα διατηρηθεί ώστε να μην χαθεί η επικοινωνία με συντρόφους που δεν ενημερώθηκαν για την αλλαγή».

          Μετά από αυτή τη σοβαρή εξέλιξη, όπως την εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως γίνονται οι απαραίτητες αστυνομικές ενέργειες και η αναζήτηση τρόπου για «ακτινογράφηση» επαφών, εξερχομένων, εισερχομένων μηνυμάτων του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis