Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:44 | 21/04/2021

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την προμήθεια 1.200 θωρακισμένων οχημάτων ασφαλείας τύπου Μ-1117 Guardian, από τα αποθέματα του αμερικανικού Στρατού, με την αρμόδια επιτροπή του ΓΕΣ να προετοιμάζεται να μεταβεί στη Γερμανία στο προσεχές διάστημα για να επιθεωρήσει τα εκεί ευρισκόμενα οχήματα.

Όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης, η επίσκεψη της επιτροπής δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμη εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Εν συνεχεία, η υλοποίηση επιθεώρησης (Joint Visual Inspection) από αρμόδια επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μετά την υπογραφή της σχετικής LOA (Letter ofOffer and Acceptance), σε χρονικό διάστημα που τα μέτρα περιορισμού κατά της μετάδοσης της Covid-19 το επιτρέψουν. Οι οικονομικές λεπτομέρειες (έξοδα μεταφοράς, αποθήκευσης, λοιπά έξοδα), καθώς και τα επιμέρους θέματα προμήθειας παρελκόμενου οπλισμού, αρχικής υποστήριξης και το χρονικό πλαίσιο ενεργειών, θα καθοριστούν και θα αναλυθούν στο κείμενο της τελικής LΟΑ, η οποία θα εγκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ανέφερε.     

Υπενθυμίζεται πως οι ΗΠΑ απάντησαν θετικά -στις αρχές Ιανουαρίου- (Letter of Acceptance) στο αίτημα για την παραχώρηση των 1.200 Μ-1117, που θα καλύψουν σημαντικές ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

 kathimerini.gr  (με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis