Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 18/12/2016

Αντιμέτωποι με επικίνδυνους ληστές που αποφυλακίστηκαν κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου βρίσκονται σε αρκετές περιπτώσεις αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις.

Η περίπτωση του 20χρονου Αφγανού που δολοφόνησε 19χρονη φοιτήτρια, κόρη Ευρωπαίου αξιωματούχου, στη Γερμανία ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα ανάλογων περιστατικών. Αρκετοί κακοποιοί με βεβαρημένο παρελθόν που αποφυλακίζονται προβαίνουν σε εγκληματικές πράξεις ακόμα και μέσα σε διάστημα ενός μήνα μετά την απελευθέρωσή τους, γεγονός που, σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., πρέπει να ανησυχήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής θυμούνται την περίπτωση των δύο Γεωργιανών ληστών που δολοφόνησαν τον Αύγουστο του 2015 τον εστιάτορα Μανώλη Οικονόμου στην Υδρα. Οι δράστες, οι οποίοι είχαν φυλακιστεί το 2012 για σωρεία ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών, είχαν πάνω τους τα χαρτιά αποφυλάκισής τους. Ο πρώτος είχε αφεθεί ελεύθερος στις 9 Ιουνίου 2015 και ο δεύτερος στις 14 Ιουλίου του ίδιου χρόνου. Λίγο καιρό μετά βασάνισαν και σκότωσαν τον εστιάτορα στην Υδρα μέσα στο σπίτι του για να του πάρουν τις εισπράξεις του μαγαζιού. Κατά τη σύλληψή τους οι αστυνομικοί βρήκαν στις τσέπες τους τα αποφυλακιστήρια.

AΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής

Πηγή: www.eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis