Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:28 | 22/09/2017

Ο κ. Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 fm στην εκπομπή "Δύο λαλούν" με τους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Ανδρέα Παπαδόπουλο:

Μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλάσκας αναφέρθηκε στο πεπαλαιωμένο στόλο των αστυνομικών οχημάτων, λέγοντας «Κάθε νοήμων άνθρωπος θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή είναι ένα τετριμμένο θέμα, έχει γίνει χίλιες φορές θέμα στα κανάλια. Ξέρουμε ότι η υλικοτεχνική υποδομή έχει πάρει πίσω, ότι τα περιπολικά έχουν 500.000 χλμ και δεν έχουν αντικατασταθεί, ξέρουμε αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει θέμα με τα ελαστικά, υπάρχει θέμα με τους κινητήρες… Είναι τόσο πολύ γνωστό και τετριμμένο που θα μας ακούνε οι πολίτες και θα πούνε ότι το έχουν ακούσει χίλιες φορές ότι οι αστυνομικοί εργάζονται σε περιπολικά φέρετρα.

Δεν έχει αλλάξει ο στόλος είναι απίστευτα, τρομερά και φοβερά πεπαλαιωμένος. Είναι κάτι το οποίο το βλέπει ο πολίτης όταν βλέπει δίπλα του στο φανάρι, και στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ένα περιπολικό χάρβαλο, φέρετρο. Το βλέπει με τα μάτια του δεν είναι ανάγκη να το σχολιάσουμε εμείς.»

Πρόσθεσε επίσης πώς «δεν έχει βελτιωθεί τίποτα. Δεν είναι κίνδυνος μόνο για τα πληρώματα πλεον, είναι κίνδυνος και για τους άλλους πολίτες. Όταν τρέχει ένα περιπολικό με 120χλμ σε μια καταδίωξη είναι ένας όγκος σίδερου που δεν ξέρουμε που θα κατευθυνθεί, που θα πάει, είναι κινούμενες βόμβες».

«Θυμάμαι πριν από κάποιους μήνες τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης ο οποίος είχε πει ότι πραγματικά υπάρχει πρόβλημα στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας και περιμένουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ ούτως ώστε προοδευτικά να αλλάξουμε το στόλο. Δεν έχουν έρθει ακόμα αυτά τα προγράμματα, έχουμε ενημερωθεί ότι είναι ακόμα σε εξέλιξη οι διαγωνισμο».

Σε τι κατάσταση είναι τα δίκυκλα της αστυνομίας;

«Αυτό ισχύει για ότι κινείται και είναι στο στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, οτιδήποτε έχει ρόδες. Είναι ένας από τους λόγους που έχει μειωθεί η ομάδα ΔΙΑΣ γιατί είναι πάρα πολλά μηχανάκια που αυτή τη στιγμή είναι παροπλισμένα γιατί δεν υπάρχουν ανταλλακτικά ή γιατί αυτά τα μηχανάκια έχουν υπερβεί τις ώρες τους ή έχουν προβλήματα στους κινητήρες και είναι παροπλισμένα. Είναι προς επισκευή και δεν υπάρχουν κονδύλια να επισκευαστούν.»

Για τις κλούβες στο κέντρο της Αθήνας:

«Αυτό είναι θέμα πολιτικής βούλησης, πολιτικού σχεδιασμού, πολιτικής σκέψης το πώς βλέπει ο καθένας την εγκληματικότητα που υπάρχει σε εκείνο το σημείο και τι κατευθύνσεις δίνει στη φυσική ηγεσία για να κάνει τον επιχειρησιακό σχεδιασμό. Αυτό είναι θέμα πολιτικό, καθαρά πολιτικό.
Η αλήθεια είναι ότι για την εγκληματικότητα δεν έχουν δοθεί κάποιες ιδιαίτερες ρότες, δεν έχουν χαραχθεί κάποιες ιδιαίτερες νόρμες. Υπάρχει αυτό που υπάρχει να εφαρμοστεί ο νόμος.
Όσον αφορά σε οτιδήποτε εμπλέκεται η ελληνική Αστυνομία και έχει πολιτική χροιά όπως είναι οι διαδηλώσεις, τα Εξάρχεια, όπως είναι οι αναρχικοί ή οποιοσδήποτε καίει σπάει και το ρίχνει στην πολιτική του ιδεολογία εκεί υπάρχουν κάποιες νόρμες.»

ΔΗΜ: Ποιες είναι αυτές οι νόρμες;

Σ.ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ: Έχετε δει σα δημοσιογράφος ποτέ να γίνεται μια προσαγωγή και αυτή να γίνεται σύλληψη μετά; Πόσο καιρό έχετε να το δείτε αυτό; Η Αστυνομία βλέπει μια παράνομη πράξη, τον πιάνει να ρίχνει μια μολότοφ ή να σπάει το χέρι ενός αστυνομικού τον πάει στη ΓΑΔΑ και ξαφνικά αυτός εξαϋλώνεται, εξαερώνεται από τη ΓΑΔΑ.

ΔΗΜ: Το αν θα αφεθεί ελεύθερος στη ΓΑΔΑ ή αν θα γίνει σύλληψη αποφασίζεται στη ΓΑΔΑ
Σ.ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ: Ναι από ποιους όμως; Δεν παίζει ρόλο ο χώρος, παίζει ρόλο ποιος είπε τι».

Πηγή:  www.parapolitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis