Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:04 | 14/08/2018

Ολοένα και περισσότεροι συγγενείς των θυμάτων στρέφονται στη δικαιοσύνη για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Οικογένειες δηλώνουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου στη συνέχεια να έχουν δικαίωμα να λάβουν γνώση των εγγράφων της δικογραφίας που έχουν σχηματίσει οι εισαγγελείς. Επίσης, καταθέτουν μηνυτήριες αναφορές και ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για τυχόν λάθη και παραλείψεις.

Τη Δευτέρα, ο αδελφός της ακτινολόγου Βασιλικής Χερουβείμ, με αίτηση του στον εισαγγελέα, ζήτησε μία σειρά εγγράφων, τα οποία όπως υποστηρίζει πρέπει να έχει στα χέρια της η δικαστική αρχή, προκειμένου να χυθεί φως στα όσα έγιναν ή δεν έγιναν, αλλά και για να αποφευχθεί η όποια προσπάθεια αλλοίωσης των στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς.

[custom:google-ads]

Παράλληλα, δύο οικογένειες θυμάτων, οι οποίες όρισαν πραγματογνώμονα τον αντιστράτηγο Ανδριανό Κορμπάτση, έχουν ήδη στα χέρια τους το πόρισμα του και αναμένεται να το καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα στην δικαιοσύνη.

Οι εισαγγελείς έχουν ωστόσο ορίσει και δικό τους πραγματογνώμονα από την Πυροσβεστική, ενώ αναμένουν τις συνομιλίες από τους ασυρμάτους τις κρίσιμες ώρες της φωτιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, οι συγγενείς των θυμάτων έχουν ήδη αρχίσει να δίνουν καταθέσεις στα αστυνομικά τμήματα του Μαραθώνα και της Ραφήνας, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας για την λήψη καταθέσεων από όσους επέζησαν από την πύρινη λαίλαπα.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis