Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:13 | 01/07/2017

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους κρατούμενους  των φυλακών  του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα έκαναν τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών Πάτρας.

Η συγκέντρωση έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου έξω από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου και όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση τους: «Οι κρατούμενοι σε διάφορα καταστήματα των ελληνικών φυλακών έχουν, από τις 18 Μαΐου, προβεί σε συλλογικές κινητοποιήσεις. Αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα και θέτοντας προοπτικές κλιμάκωσης του αγώνα, οι φυλακισμένοι συντονίζονται μαχητικά θέτοντας επί τάπητος το νομικό πλαίσιο που περιγράφει το πώς και πότε θα μπορεί κάποιος έστω και για μικρό χρονικό διάστημα να δραπετεύσει από τα τείχη μέσω των αδειών.

Πιο συγκεκριμένα τα κοινά αιτήματα είναι τα εξής:
1. Μονιμοποίηση των διατάξεων του νόμου 4322/2015, που αφορούν στις υπο όρους αποφυλακίσεις, χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.
2. Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο στο θεσμό τον αδειών.
3. Κατάργηση του νόμου-έκτρωμα, που αφορά στην αθροιστική έκτιση της ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα εντός των "σωφρονιστικών" καταστημάτων, κατά τη διάρκεια της άδειας ή μετά την παραβίασή της.

Μέχρι στιγμής στον αγωνιστικό συντονισμό των κρατουμένων συμμετέχουν οι φυλακές Κορυδαλλού (ανδρκές και γυναικείες), Αγ. Στέφανου, Αυλώνας, Νιγρίτας, Δομοκού και Χανίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βίντεο με τις σκληρές επιθέσεις αντιεξουσιαστών κατά των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Και καταλήγει η ανακοίνωση ως εξής: «Εμείς ως αναρχικοί στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των κρατούμενων στις ελληνικές φυλακές απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία και την επιβολή επαχθέστερων όρων κράτησης που συρρικνώνουν ακόμα περισσότερο τα ήδη στενά περιθώρια για ελευθερία και αξιοπρέπεια εντός των φυλακών.

Αντιλαμβανόμαστε αυτή την υπόθεση ως αναπόσπαστο κομμάτι των ταξικών και κοινωνικών αντιστάσεων ενάντια στη καταπίεση και την γενικευμένη επίθεση κράτους και αφεντικών σε όλες τις πτυχές των ζωών μας». Να σημειωθεί η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται επί ποδός και παρακολουθεί το θέμα.

Πηγή:  www.patrasevents.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis