Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:04 | 27/03/2015
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, στην οδό Σολωμού, την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 12.00  αποφασίστηκε μετά τη νέα έκτακτη συνεδρίαση που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στο δημαρχείο Κορυδαλλού.
 
Βασικό αίτημα να αλλάξει έγκαιρα ο χώρος διεξαγωγής της δίκης για τη Χρυσή Αυγή, που έχει προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού και να μεταφερθεί στο Εφετείο Αθηνών.
 
Στη κινητοποίηση αναμένεται να παραβρεθούν οι βουλευτές της Β΄ Πειραιά (όπως του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και από το Ποτάμι που με Ερωτήσεις τους έχουν φέρει το θέμα στη Βουλή), ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης και φορείς.
 
Η κλιμάκωση των αντιδράσεων αποφασίστηκε ομόφωνα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και τη συμμετοχή βουλευτών της Β' Πειραιά, όλων των δημοτικών παρατάξεων, εκπροσώπων των καθηγητών, δασκάλων και γονέων. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Χρήστος Βρεττάκος, Δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, περιοχή στην οποία δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας.
 
Υπογραμμίσθηκε επίσης ότι συνιστά πρόκληση για τα θύματα και τις τοπικές κοινωνίες η δίκη των χρυσαυγιτών να πραγματοποιηθεί στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας και έγιναν μερικές από τις σοβαρότερες επιθέσεις, όπως στο ΠΑΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες.
 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τη συνάντηση που είχε τη Τρίτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκο Παρασκευόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι συμφωνεί με το αίτημα του Δήμου και επιδιώκει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και της νομιμότητας.
 
Αναφέρθηκε επιπλέον και στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη (η συνάντηση αυτή αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα) και τον Αναπληρωτή Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση (πιθανόν τη Τρίτη) ενώ αναφορικά με το αίτημα του Δήμου Κορυδαλλού έχει ενημερωθεί και το γραφείο του Πρωθυπουργού.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κορυδαλλού «στη διάρκεια της σύσκεψης εκφράστηκε ομόφωνα η θέληση να μην υπάρξει καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της δίκης αλλά να μεταφερθεί σε κατάλληλο χώρο εκτός Κορυδαλλού».
 
Τονίστηκαν, επίσης, για μια ακόμα φορά, οι κίνδυνοι για την πόλη και ιδιαίτερα για τους χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στις 11 σχολικές μονάδες και στους Παιδικούς Σταθμούς, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την δικαστική αίθουσα των φυλακών.
 
«Όπως είναι γνωστό, η δίκη θα κρατήσει πολλούς μήνες και στη διάρκεια της είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιούνται συνεχώς συγκεντρώσεις, αντισυγκεντρώσεις, έλεγχοι για λόγους ασφαλείας και συνεχείς διακοπές της κυκλοφορίας, ενώ ήδη έχουν ορισθεί Πανευρωπαϊκές Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.  
 
«Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία. Είναι αδύνατο να λειτουργήσουν» τόνισε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού ο οποίος ανέφερε πως η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να διαρκέσει από 15 μήνες έως δυο χρόνια.
 
Κατά τη σύσκεψη επίσης εκφράστηκε η άποψη ότι το αίτημα για αλλάγη του χώρου εκδίκασης δεν θα πρέπει να συνδυαστεί με τυχόν αναβολή της δίκης καθως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και υπάρχει ενδεχόμενο προφυλακισμένοι για την συγκεκριμένη υπόθεση να αποφυλακιστούν λόγω παρέλευσης του 18μηνου.
 
Αποφασίστηκε ακόμη η δημιουργία κοινού μετώπου κατά της διεξαγωγής της δίκης στον Κορυδαλλό των 4 Δήμων και Δημάρχων της Β' Πειραιά, του Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη, της Νίκαιας- Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, του Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και του Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη.
 
http://www.tovima.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis