Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 20/07/2017

Περίσσευε η συγκίνηση το πρωί της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ, εκεί όπου έσπευσε με το που έλαβε εξιτήριο ο 30χρονος Βλαντ, ο Ρουμάνος που κατάφερε να επιβιώσει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες στον Όλυμπο και να διασωθεί εν τέλει τέσσερις μέρες μετά τον εγκλωβισμό του.

Ο 30χρονος Βλαντ που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μέχρι σήμερα το πρωί, έλαβε εξιτήριο και αμέσως μετέβη στους ανθρώπους που του έσωσαν τη ζωή.

Εκεί, διηγήθηκε τις στιγμές αγωνίας που πέρασε παγιδευμένος σε ορθοπλαγιά στην περιοχή Καζάνια Ολύμπου από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου μέχρι και την περασμένη Τρίτη, όταν και τον προσέγγισαν άντρες της ΕΜΑΚ. «Οι καιρικές συνθήκες, εξήγησε, ήταν πολύ άσχημες. Κρύωνα πάρα πολύ και φοβήθηκα όταν είδα λίγες ώρες πριν τη διάσωσή μου, ότι ότι τελείωνε η μπαταρία του κινητού μου».

Το τηλέφωνό του εξάλλου, ήταν και η μόνη του ελπίδα, αφού οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε χαράδρα, σε βάθος 200 μέτρων, μέσω των φωτογραφιών και των συντεταγμένων που τους έστελνε.

Ιδιαίτερα φορτισμένος συγκινησιακά εμφανίστηκε στις δηλώσεις του και ο διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ, Επιπυραγός κ. Λάμπρος Κίτσιος, ο οποίος έκανε λόγο για μία πολύ δύσκολη στιγμή, όταν το απόγευμα της Κυριακής αναγκάστηκαν να διακόψουν τις προσπάθειες διάσωσης λόγω των καιρικών συνθηκών.

Ο κ. Κίτσιος χαρακτήρισε τη διάσωση του Βλαντ ως μία από τις πιο δύσκολες που έγιναν στην Ελλάδα, ενώ αποτύπωσε και την πλέον έντονη σκηνή, τη στιγμή της διάσωσης, όταν οι δύο πυροσβέστες προσέγγισαν τον 30χρονο και όλοι μαζί άρχισαν να κλαιν από συγκίνηση.

Στο πλευρό του Βλαντ βρέθηκαν και οι γονείς του, ενώ οι άντρες της ΕΜΑΚ του δώρισαν ένα καπέλο (φωτό) στο οποίο αναγράφονται οι ημερομηνίες που χάθηκε στον Όλυμπο και που διασώθηκε. Ημερομηνίες που θα μείνουν για πάντα στη μνήμη του νεαρού ορειβάτη.

Δείτε φωτογραφίες:

Διαβάστε περισσότερα στο onlarissa.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis