Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 06/05/2018

Ανοιχτή επιστολή του ιστορικού προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων Αχιλλέα Γρηγορίου.

«Αγαπητοί συνάδελφοι & συναδέλφισσες

Θεωρώντας εξαιρετική τιμή για μένα την αδιάλειπτη εκλογή μου και τη θητεία μου όλα αυτά τα χρόνια στα διάφορα όργανα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη σας και να σας πω ότι θα με συντροφεύουν σε όλη μου τη ζωή οι μοναδικές στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί.

Όταν ξεκίνησα πριν χρόνια να ασχολούμαι ενεργά με τα συνδικαλιστικά δρώμενα, είχα πει και τονίσει τα εξής : Όλοι οι συνάδελφοι μου είναι ίσοι, έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, τα προβλήματα είναι κοινά και ότι πρέπει να εργαστούμε χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με ενότητα και πνεύμα συνεργασίας για το συμφέρον μας, άλλωστε αυτό ήταν προσδοκία όλων.

«Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος!» είπε ο αείμνηστος Εθνικός Ποιητής μας Διονύσιος Σολωμός. Πόσο μεγάλο νόημα κρύβουν αυτές οι λέξεις… Δυστυχώς «κάποιοι συνάδελφοι στο βωμό της δόξας και της αναγνωρισιμότητας που επιζητούν…» δεν θέλησαν την ενότητα και πνεύμα συνεργασίας για το συμφέρον μας, αφού οι ίδιοι αναίρεσαν συμφωνία (με το να καταθέσουν παραταξιακό ψηφοδέλτιο) που πάρθηκε στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας, μετά από καθολική πρόταση των ιδίων, για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις επικείμενες εκλογές της Ένωσής μας, άλλωστε αυτό ήταν προσδοκία όλων των μελών της Ένωσής μας κι εμού προσωπικά.

Πιστεύω ότι φάνηκα αντάξιος των προσδοκιών σας, άλλωστε η διαδρομή μου όλα τα προηγούμενα χρόνια, έχει αποδείξει διαχρονικά πως ήμουν και θα είμαι ένας αληθινός μαχητής για την επίλυση των προβλημάτων μας τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο γνωρίζοντες όλοι σας το πάθος μου για ανιδιοτελή προσφορά! Διότι οπότε με χρειαστήκατε ήμουν εκεί δίπλα σας χωρίς να διαχωρίζω κανέναν…

Ευχαριστώ όσους συναδέλφους από το Δ.Σ. του Ένωσής μας (τωρινό και προηγούμενα) και της Ομοσπονδίας συνέβαλαν όλα αυτά τα χρόνια στο καλό επίπεδο συνεργασίας, συντροφικότητας και συνευθύνης για να πετύχουμε ό,τι έχουμε πετύχει και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο που με πολύ κόπο, μαζί με όλους εσάς, υπερασπιστήκαμε τη δουλειά και τις κατακτήσεις μας, όταν όλα γύρω μας γκρεμίζονται. Στον εργασιακό μας χώρο κτίστηκαν ισχυροί δεσμοί συναδελφικότητας και φιλίας που κάποιες φορές δοκιμάστηκαν μέσα από διαφωνίες, ωστόσο άντεξαν και δικαίωσαν την άποψη της ενότητας μέσα από την διαφορετικότητα μας, θεμελιακή αρχή που πρέπει να κρατήσουμε και να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Διαφορετικές απόψεις και διαφωνίες, αν δεν έχουν το στοιχείο της ιδιοτέλειας και της σκοπιμότητας, είναι δημοκρατική και προωθητική δύναμη για την ένωσή μας .

Μέχρι να αποτρέψουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε, αν δεν μπορούμε να συστρατευτούμε, ας διευκολύνουμε τουλάχιστον, με ότι τρόπο και μέσο μπορούμε, το έργο όσων επέλεξαν να κάνουν ότι μπορούν για να μην μείνει κανείς μόνος του στην κρίση, να επαναφέρουμε αξίες, όπως την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, που τα τελευταία χρόνια υποχώρησαν. Άλλωστε το φορτίο που επωμίζονται είναι μεγάλο και η ευχή όλων μας είναι, όλοι να καταφέρουν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών, γιατί ο απλός συνάδελφος που ανεβαίνει καθημερινά το Γολγοθά του, είναι αυστηρός κριτής και το αποδεικνύει καθημερινά.

Αγαπητοί συνάδελφοι & συναδέλφισσες

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα όμορφα και τα άσχημα, για τα δύσκολα και τα εύκολα που περάσαμε μαζί»

«Σας ευχαριστώ γιατί με πιστέψατε, με στηρίξατε, με αντέξατε. Σας αγαπώ πολύ και όταν χρειαστεί , εγώ πάλι εκεί θα είμαι…».

Υ.Γ. «Υποκλίνομαι στη μνήμη των συναδέλφων που μπροστά στα μάτια μας χάθηκαν και έφυγαν για πάντα»».

trikalavoice.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis