Συγκλονίζει έλληνας πιλότος: Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου [ΒΙΝΤΕΟ]

"ΑΚΟΥΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΕΚΡΗΞΕΙΣ, ΦΩΝΕΣ, ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ"
Συγκλονίζει έλληνας πιλότος: Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου [ΒΙΝΤΕΟ]

Τον απόλυτο εφιάλτη έζησε πριν δύο χρόνια ο Μιχάλης Πουλικάκος, ο πιλότος που βρισκόταν σε ξενοδοχείο του Αφγανιστάν όταν έκαναν τρομοκρατική επίθεση οι Ταλιμπάν και χθες βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Ελεωνόρας Μελέτη «Μεσάνυχτα».

Από την επίθεση έπεσαν νεκροί 85 άνθρωποι.

«Ως πιλότος αναζητούσα την περιπέτεια, γι’ αυτό δέχθηκα τη δουλειά στο Αφγανιστάν. Βρίσκουμε ανιαρό να πετάμε Παρίσι-Λονδίνο. Το Αφγανιστάν είναι εμπόλεμη ζώνη και κάθε μέρα χάνονται ζωές από βομβιστικές επιθέσεις. Πας και ελπίζεις για το καλύτερο. Μας είχαν σε ένα ωραίο ξενοδοχείο, ήταν η βάση μας. Πηγαίναμε στη δουλειά φρουρούμενοι» είπε ο κ. Πουλικάκος, που όπως είπε είναι παντρεμένος με 4 παιδιά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Αλεξίσφαιρο γιλέκο TITANIUM® TACTICAL I


Ο πιλότος περιέγραψε τι έγινε την ημέρα της επίθεσης.

«Μας έσωσε το γεγονός ότι πήγαμε πρώτοι για φαγητό. Θα ήμασταν τα πρώτα θύματα αν δεν είχαμε φύγει άμεσα. Εμφανίστηκε μια παρέα 4 Αφγανών. Κοίταζαν προς εμάς. Είπα στο Βασίλη (συνάδελφός) "δεν μου αρέσει πώς μας κοιτάζουν, ας φύγουμε". Αυτοί ήταν οι αρχηγοί» είπε μεταξύ άλλων.

«Οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο ξενοδοχείο από την κουζίνα και μπήκαν πυροβολώντας στο εστιατόριο. Ευτυχώς είχαμε φύγει. Η δεύτερη μεγάλη τύχη για μένα ήταν ότι δούλεψε η ηλεκτρονική κάρτα που είχα για να μπω στο δωμάτιο. Μετά το ρεύμα κόπηκε. Όποιος έμεινε έξω από το δωμάτιο φυσικά δεν είναι κοντά μας. Μόλις έπεσε το σκοτάδι άκουγες παντού εκρήξεις, φωνές, πυροβολισμούς. Ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή μου ήταν όταν είδα ζωντανό το συνάδελφο μου» είπε ο κ. Πουλικάκος.

Όπως είπε πυροβολούσαν όποιον έβρισκαν στους διαδρόμους και μετά όσους ήταν μέσα στα δωμάτια. Όσους μάλιστα χρησιμοποίησαν σκοινιά για να βγουν από το μπαλκόνι οι τρομοκράτες τα έκοψαν και τους πετούσαν κάτω.

Το χειρότερο, όπως είπε ο κ. Πουλικάκος, είναι ότι άκουγε τον κόσμο να πεθαίνει. «Δεν μπορώ να πω ότι ένιωσα φόβο πραγματικά. Σαν πιλότος έχεις την ιδέα του θανάτου κοντά σου. Κάθε μέρα είναι γιορτή. Δεν μπήκαν στο δικό μου δωμάτιο. Ήμουν πολύ τυχερός» είπε διευκρινίζοντας ότι η επίθεση κράτησε σχεδόν 14 ώρες.

«Έκανες ό,τι μπορούσες για να ζήσεις» είπε ο κ. Πουλικάκος. «Περίμενες τη σειρά σου. Δεν υπάρχει πιθανότητα να γλιτώσεις από αυτό. Με πυροβόλησε ελεύθερος σκοπευτής 20 εκατοστά πάνω από το κεφάλι μου» ανέφερε.

Πηγή: newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Επαναστατημένοι αναρχικοί»: Τρεις προκηρύξεις - γρίφος για τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής