Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:19 | 20/09/2021

Την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη έδωσε η Ιωάννα Παλιοσπύρου μετά την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε από την κατηγορούμενη Έφη Κακαράντζουλα .

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και την Κατερίνα Καινούργιου.

Φορώντας την ειδική μάσκα, με την οποία εμφανίστηκε και στο δικαστήριο, η Ιωάννα μίλησε για το το κύμα συμπαράστασης που έχει δεχτεί από τον κόσμο και τη δικαστική μάχη που έχει μπροστά της αλλά και την δύσκολη ανάρρωσή της, μεταξύ άλλων.

Για την δίκη

«Το μεγαλύτερο ερώτημα για μένα από την πρώτη στιγμή ήταν το γιατί δέχθηκα την επίθεση, γιατί κάποιος να μου κάνει αυτό το κακό. Ήταν μεγάλη απογοήτευση και προσβολή η απουσία της. Όχι όμως για μένα αλλά και γιατί μαζί με εμένα έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετοί άνθρωποι. Πρώτα από όλα η οικογένειά μου, οι φίλοι μου. Ταλαιπωρήθηκαν άνθρωποι από το εργασιακό και το φιλικό μου περιβάλλον, αλλά εκείνη επέλεξε να μην έρθει», είπε η Ιωάννα.

Σε ερώτηση για το τι περιμένει στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν θα περάσει και πάλι την πόρτα του δικαστηρίου και αν αυτή τη φορά περιμένει να βρεθεί τετ-α-τετ με την κατηγορούμενη, είπε «δεν το γνωρίζω αν θα παρευρεθεί. Έχει μια στάση που δεν δείχνει ίχνος μεταμέλειας. Δεν δείχνει να έχει καταλάβει τι έχει κάνει και πόσο σοβαρό ήταν αυτό. Κρατά μια απόσταση σαν να μην την αφορά».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Οι περισσότεροι φοβήθηκαν αν μπορώ να το αντέξω και αν μπορώ να το κάνω. Όμως για μένα ήταν μονόδρομος γιατί θεωρώ ότι το οφείλω στον εαυτό μου. Θεωρώ ότι θα με βοηθήσει το να είμαι εκεί να καταλάβω και να ξεπεράσω σιγά-σιγά όλο αυτό το σοκ που έχω υποστεί. Με επιβαρύνει αλλά είναι ένας τρόπος που θα με βοηθήσει στο να προχωρήσω παρακάτω», πρόσθεσε η Ιωάννα.

Σχετικά με την πρώτη επαφή που είχε στα δικαστήρια με τους δημοσιογράφους και τις κάμερες, η Ιωάννα δήλωσε πως γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω της, αλλά δεν τρόμαξε.

«Έτσι κι αλλιώς ήταν για μένα δύσκολο γιατί είμαι πάρα πολλούς μήνες στην απομόνωση. Ήταν σοκ για μένα να βρεθώ με τόσο κόσμο. Πόσω μάλλον όταν ξέω ότι όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα επάνω μου. Με σόκαρε σε έναν βαθμό αλλά δεν με τρόμαξε. Προσπάθησα να το διαχειριστώ με ψυχραιμία. Η αλήθεια είναι ότι είχα τη διάθεση να μιλήσω γιατί ξέρω ότι ο κόσμος περιμένει να πω μια κουβέντα. Όφειλα να τοποθετηθώ την ώρα που τελείωσε η δίκη για την απουσία της κατηγορούμενης».

Για την συζήτηση που είχε με τον συνήγορο της κατηγορουμένης μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος της εξέφρασε τη συμπαράστασή της είπε: «Ισχύει ότι συναντηθήκαμε. Δέχθηκα να μου μιλήσει. Μου εξέφρασε τη συμπαράστασή του. Προσπάθησε να μου εξηγήσει ότι άλλος ο ρόλος του συνηγόρου και άλλος ο ρόλος του ανθρώπου που σκέφτεται τον πόνο που έχω τραβήξει».

«Θέλω και ζητώ να τιμωρηθεί όπως την αξίζει, όπως κρίνει το δικαστήριο», λέει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Για τις φωτογραφίες που ανέβασε στο Instagram

Η Ιωάννα μίλησε και για τις φωτογραφίες που δημοσίευσε πριν αρκετές εβδομάδες στο Instagram από τα πρώτα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε.

«Όλο αυτό το διάστημα δέχομαι πάρα πολλά μηνύματα που με ρωτάνε για το πώς είναι η υγεία μου και τον πόνο που έχω τραβήξει. Έχω προσπαθήσει να το εξηγήσω πολλές φορές. Επειδή ξέρω όμως ότι δεν έχει καθένας μας ιατρικές γνώσεις ήθελα να εξηγήσω τι συμβαίνει. Ήταν τόσες πολλές οι σκέψεις μου, όταν είδα τις φωτογραφίες μου. Η γιατρός πάντα προσπαθούσε να μου εξηγήσει, άλλα όταν είδα τις φωτογραφίες από τα χειρουργεία κατάλαβα πόσο δύσκολη ήταν για εκείνη να μου δώσει να καταλάβω το μέγεθος της ζημίας και την προσπάθεια που έπρεπε να κάνει ως γιατρός για να αποκαταστήσει τη βλάβη με αυτά τα μοσχεύματα. Το δεύτερο που σκέφτηκα ήταν ότι αυτές τις εικόνες, όσο ήμουν στο νοσοκομείο, η μητέρα μου έπρεπε να βρει το θάρρος για να τις αντιμετωπίζει και να βρίσκει το κουράγια μπροστά μου να φέρεται φυσιολογικά και να φαίνεται ήρεμη», είπε και πρόσθεσε, «κατάλαβα επίσης πόσο πολύ κοντά έφτασα στον θάνατο. Συνειδητοποίησα πόσο τυχερή είμαι που σώθηκα και δυστυχώς είναι ένας τρόπος κάθε φορά να συνειδητοποιώ ότι δεν θα μπορέσω να είμαι ξανά το ίδιο όπως ήμουν».

Πώς αντέδρασε όταν είδε για πρώτη φορά τον εαυτό της

«Για πρώτη φορά είδα τον εαυτό μου στον καθρέφτη λίγο πριν φύγω από το νοσοκομείο. Δεν είχα δει το πρόσωπό μου, δεν είχα δει τα χέρια μου. Κάθε φορά που έκανα αλλαγές στις γάζες γυρνούσα το κεφάλι μου για να μην αντικρίσω το θέαμα», σημείωσε.

«Όσο όμως πλησίαζε η ώρα της εξόδου οι ψυχίατροι με πίεζαν να κάνω την κίνηση αυτή. Ήταν ένα βήμα που έπρεπε να κάνω πριν να φύγω από την ασφάλεια του νοσοκομείο. Με βοήθησε η γιατρός μου δείχνοντάς μου κάποιες πρώτες φωτογραφίες από τα χειρουργεία, τι θα είναι αυτό που θα αντικρίσω και γιατί θα το αντικρίσω. Δεν νομίζω ότι κανείς μπορεί να προετοιμαστεί γι’ αυτό. Στην αρχή έψαχνα να βρω τον εαυτό μου κάτω από αυτή την εικόνα. Μου πήρε πολύ καιρό να καταλάβω ότι δεν θα ξαναδώ αυτή την εικόνα», πρόσθεσε.

«Αυτό που μου έχει πει η γιατρός μου και το κρατώ είναι ότι ο σωματικός πόνος ξεπερνιέται, ο ψυχικός όχι. Οι σωματικοί πόνοι είναι αφόρητοι σε κάθε αλλαγή. Ήταν αμέτρητες οι φορές που λύγισα. Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που θυμάμαι ήταν ότι επειδή δεν έχω φλέβες και δεν μπορούσαν να μου πάρουν αίμα από τα χέρια, μου έπαιρναν από ένα σημείο που πονούσε πολύ. Αυτό ακόμα με τρομάζει αλλά ξέρω ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να γίνει αυτό. Και το δεύτερο που θυμάμαι έντονα είναι στα πρώτα χειρουργεία που ήμουν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσα να μιλήσω με κανέναν, δεν ρωτούσα λεπτομέρειες στην αρχή γιατί φοβόμουν, και για να δώσω κουράγια στον εαυτό μου, την ώρα που με μετέφεραν στο χειρουργικό κρεβάτι, έλεγα στον εαυτό μου«ότι κορίτσι μου δεν έχεις κάτι να φοβάσαι, το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί είναι να πεθάνεις που είναι το ίδιο με αυτή την κατάσταση που βρίσκεσαι». Οπότε σκεφτόμουν ότι μόνο καλό μπορεί να σου κάνει το χειρουργείο».

«Δεν υπάρχει ερωτική αντιζηλία»

Η 35χρονη μίλησε και για τον 40χρονο που εμπλέκεται στην υπόθεση της επίθεσης.

Η Ιωάννα τόνισε ότι δεν τον γνωρίζει, ούτε υπάρχει κάποια ερωτική αντιζηλία.

«Καλό θα είναι να εξετάζουμε αυτά που δηλώνουμε, πρέπει να ελέγχουμε τη βαρύτητα του λόγου μας. Θα ήθελα να έρθει και να πει την αλήθεια, αυτά που ξέρει, τα γεγονότα. Το έχω δηλώσει, δεν ξέρω πώς είναι η φωνή του, η όψη του, δεν είχα καμία σχέση μαζί του» τόνισε.

Και συνέχισε: «Δεν υπήρχε ερωτική αντιζηλία, δεν υπήρχε σχέση δική μου με αυτό τον άνθρωπο, δεν τον είχα συναντήσει ποτέ, δεν ξέρω τη φυσιογνωμία του, μόνο την συνομιλία στο messenger. Όχι δεν έχει κάνει καμία κίνηση, ούτε ο ίδιος ουτε κάποιος από την πλευρά του. Εγώ δεν ενόχλησα ποτέ κανέναν από τους 2, όλα τα μηνύματα στη δικογραφία έχουν έρθει από τις δύο πλευρές προς εμένα. Προσπάθησα να είμαι ευγενική και με τους, ήμουν ειλικρινής και με τους δύο. Τη δράστιδα την έβλεπα μια φορά το χρόνο, δεν βγαίναμε, δεν ήμασταν φίλες, μια τυπική συναναστροφή

https://www.cnn.gr/ellada/story/282181/ioanna-paliospyroy-thelo-i-katigoroymeni-na-erthei-sto-dikastirio-kai-na-pei-tin-alitheiacnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis