Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:05 | 28/12/2014

 

Σοκαριστική είναι η κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία η 76χρονη Καλλιόπη Χουλιαρά, η οποία είδε τους «ληστές με το σίδερο» να βασανίζουν τον 78χρονο σύζυγό της μέσα στο σπίτι τους στα Στύρα Ευβοίας.

«Θα τον κάνω αγνώριστο». Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο αυτά ήταν τα τελευταία λόγια που είπε ο ένας από τους δύο αδίστακτους κακοποιούς στην 76χρονη πριν αρχίσει τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής να καίει τον άντρα της στο πρόσωπο.

«Μην τον πειράζετε. Σας ικετεύω. Είναι άρρωστος και θα πεθάνει στα χέρια σας», έλεγε κλαίγοντας η κ. Καλλιόπη.

«Μόλις πήγαινα να ανοίξω το στόμα μου για να τους παρακαλέσω να μην βασανίζουν τον άντρα μου με χτυπούσαν στο πρόσωπο. Όταν συνέχισα να φωνάζω ήρθε δίπλα μου ο ένας και μου επιτέθηκε με συσκευή που εκτοξεύει ηλεκτρικό ρεύμα (taizer). Το χέρι μου μούδιασε. Ο ένας έκανε τον καλό και ο άλλος ήταν εκτός ελέγχου. Έβγαλε από την πρίζα τον καταψύκτη, έβαλε στη θέση του το ηλεκτρικό σίδερο και άρχισε να καίει τον σύζυγό μου στο πρόσωπο. Φεύγοντας κλείδωσαν την πόρτα», κατέθεσε η Καλλιόπη Χουλιαρά, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΕΤ» της Κυριακής, στην Αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο ληστές που έπαιζε το ρόλο του καλού είπε, όπως αναφέρεται στην ίδια κατάθεση, στην 76χρονη: «Γιαγιά μην ανησυχείς. Έχω το παιδί μου στο νοσοκομείο και θέλω 10.000 ευρώ. Το ξέρω ότι δεν φταις σε τίποτα. Σε βλέπω που πηγαίνεις συνέχεια στην εκκλησία».

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τόσο αυτός όσο και ο δεύτερος δράστης που έκανε τα βασανιστήρια μιλούσαν καθαρά ελληνικά και ήταν ηλικίας από 25 έως 35 ετών. Ο 78χρονος Γιώργος Χουλιαράς πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν με εγκαύματα στο πρόσωπο και σπασμένα πλευρά, αλλά δεν μίλησε στους άνδρες της Ασφάλειας διότι βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

«Ο πατέρας μου δεν έχει συνέλθει. Τον έκαψαν δύο φορές. Μία στο μάγουλο και μία στο πιγούνι. Ο άνθρωπος είχε βάλει πετρέλαιο μόλις μία μέρα πριν την επίθεση και τα 500 ευρώ που του πήραν τα είχε για να βγάλει το μήνα. Γι’ αυτό όταν οι κακοποιοί τον ρώτησαν στην αρχή που έχει κρύψει τη σύνταξή του εκείνος δεν τους είπε. Έκλεισαν όλα τα πατζούρια, τον έδεσαν με αυτοσχέδιες χειροπέδες στον καναπέ και εκτός από το σίδερο χρησιμοποίησαν στα βασανιστήρια συσκευή εκτόξευσης ηλεκτρικού ρεύματος», λέει στον «ΕΤ» της Κυριακής η Ζωή Χουλιαρά, κόρη του ηλικιωμένου Ζευγαριού.

Στα Στύρα Ευβοίας έχει κατέβει κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί την υπόθεση εξαιρετικά σοβαρή. Οι αστυνομικοί συνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος DNA και πήραν καταθέσεις από κατοίκους του χωριού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελευταίο 20ημερο έχουν γίνει τρεις επιθέσεις σε σπίτια στα Στύρα. Οι δράστες έμπαιναν κατά τις βραδινές ώρες «ανοίγοντας» πόρτες και παράθυρα, αφαιρούσαν χρήματα και χρυσαφικά και έφευγαν χωρίς να γίνονταν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες που κοιμόντουσαν.

Στην περίπτωση της περασμένης Κυριακής τα πράγματα εκτιμάται ότι μπορεί να άλλαξαν επειδή ο 78χρονος έβγαινε από το σπίτι του για να πάει στην εξωτερική τουαλέτα την ώρα που οι ληστές ετοιμάζονταν να εισβάλλουν.

Τα σενάρια

Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει μετά από έρευνες σε δύο σενάρια. Σύμφωνα με το πρώτο, οι ληστές που «χτύπησαν» στη Στύρα Ευβοίας είναι «μιμητές» της συμμορίας με το σίδερο που δρα στην Αττική. «Αυτό είναι και το χειρότερο σενάριο. Το βασανιστήριο με το ηλεκτρικό σίδερο να έγινε ‘μόδα’ λόγω της δημοσιότητας που πήραν οι επιθέσεις στην Αθήνα. Να πέρασε δηλαδή το modus operandi σε άλλες εγκληματικές οργανώσεις. Ο μεγαλύτερος φόβος μας είναι να το αντιγράψουν στο μέλλον και άλλες συμμορίες», εξηγεί αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται από την Ασφάλεια είναι οι κακοποιοί που βασάνισαν τους ηλικιωμένους να είναι «αποσχισμένα» μέλη της γνωστής συμμορίας με έδρα την Αττική, τα οποία… μετακόμισαν στην Εύβοια. Ο ένας από τους δύο έχει χαρακτηριστικά που ταιριάζουν με αυτά του ενός από τα τέσσερα μέλη της οργάνωσης με το σίδερο που έχει «χτυπήσει» σε τουλάχιστον τέσσερα σπίτια στην Αθήνα.

Η τελευταία φορά που εμφανίστηκαν ήταν στην περιοχή της Πεύκης στις 9 Δεκεμβρίου 2014. Τότε, είχαν διαρρήξει μονοκατοικία, ακινητοποίησαν την 40χρονη ιδιοκτήτρια, την έδεσαν στο κρεβάτι με ταινίες και άρχισαν να τη βασανίζουν μπροστά στην 12χρονη κόρη της. Οι ληστές την απείλησαν ότι θα την κάψουν με το ηλεκτρικό σίδερο και ότι θα της σπάσουν τα δάχτυλα, ενώ έφυγαν μόνο όταν βρήκαν τελικά 800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 15.000 ευρώ.

Πηγή: Ελ. Τύπος, http://www.huffingtonpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis