Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:24 | 15/01/2021

Την συγκλονιστική μαρτυρία ενός αστυνομικού που αντιμετώπισε τους εισβολείς στο Καπιτώλιο φιλοξενεί το CNN.

Συγκεκριμένα, ο αστυνομικός που βρέθηκε εν μέσω της επίθεσης των ακροδεξιών οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, περιγράφει σε συνέντευξή του την στιγμή που βρέθηκε ανάμεσα στον όχλο.

Ο Φανόν, ένας ντετέκτιβ ναρκωτικών που εργάζεται συνήθως με τα πολιτικά του, άκουσε την αναταραχή στο Καπιτώλιο και άρπαξε την αστυνομική του στολή που κρέμεται στο ντουλάπι του και έτρεξε στο κτίριο με τον σύντροφό του και βοήθησε τους αξιωματικούς που προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές στο Καπιτώλιο.

«Κάποιοι με ακινητοποίησαν ενώ προσπαθούσαν να πάρουν το όπλο μου. Κάποιοι από αυτούς ούρλιαζαν 'σκότωσέ τον με το όπλο του'», λέει ο Μάικλ Φάνον της μητροπολιτικής αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

 

fanone-5

 

Ο Μάικλ Φάνον

Ο ίδιος συνεχίζει την περιγραφή του αποκαλύπτοντας πως είχε δεχθεί χτυπήματα taser στον λαιμό του ενώ κατά την σύγκρουση του έκλεψαν το όπλο και τον ασύρματο.

Όπως δήλωσε ο αστυνόμος Φάνον, θα προτιμούσε να έχει πυροβοληθεί παρά να πέσει βορά σε ένα πλήθος που δεν είχε τον έλεγχο περιγράφοντας πως έζησε τον μεγαλύτερο εφιάλτη του ως αξιωματικός. Και σε αυτές τις λίγες στιγμές, ο Φάνον σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα δύναμη.

Σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το όπλο του, αλλά ήξερε ότι δεν είχε αρκετά πυρομαχικά ενώ κατάλαβε πως ήταν πιθανόν να χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές το όπλο του εναντίον του και θα είχαν δικαιολογία για να τον σκοτώσουν.

Δείτε το βίντεο:

Ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι έχουν μιλήσει λέγοντας ότι οι λεπτομέρειες της βίας που βγαίνει θα είναι ενοχλητικές. «Οι άνθρωποι θα σοκαριστούν από κάποια από τα περιστατικά με τις άθλιες συγκρούσεις που συνέβησαν στο Καπιτώλιο», δήλωσε την Τρίτη ο ενεργός εισαγγελέας των ΗΠΑ, Μάικλ Σέρβιν, σε σχέση με επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

protothema.gr

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis