Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:08 | 29/11/2018

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση έπειτα από την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την εξάρθρωση σπείρας λαθρεμπόρων χρυσού. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 59 συλλήψεις στο πλαίσιο εξάρθρωσης δύο πολυμελών εγκληματικών οργανώσεων.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ηγεσία της ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο για την σύλληψη των «χρυσών» απατεώνων.

[custom:google-ads]

Ήδη, από το 2011 ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών είχε επισημάνει και αναλύσει το φαινόμενο της ραγδαίας εμφάνισης των ενεχυροδανειστηρίων, κοινώς «σαράφικων» καθώς και τον τρόπο λειτουργίας τους.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις στον τότε αρμόδιο Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και σε συνεργασία με  την  ΕΣΕΕ είχε προτείνει μια σειρά από μέτρα ώστε να περιοριστεί το ξεπούλημα του οικογενειακού πλούτου και να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Μάλιστα, στην πρόσφατη συνάντηση του ΕΕΣΠ με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ο Πρόεδρος έθεσε εκ νέου το πρόβλημα. Μια χώρα όπως η Ελλάδα πέρα από τον φυσικό και ορυκτό της πλούτο, διαθέτει και πλούτο από οικογενειακά κειμήλια και τιμαλφή που αποτέλεσαν την περίοδο των μνημονίων «στόχο» για τους επιτήδειους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aναδρομικά των ενστόλων: Τι αποφάσισε το ΣτΕ

Ευελπιστούμε στην επικράτηση της νομιμότητας στο οικονομικό και κοινωνικό αυτό πρόβλημα με τη διενέργεια συνεχών ελέγχων, την τήρηση των νόμων και των σχετικών διατάξεων  ώστε τα ενεχυροδανειστήρια να πάψουν να «ξεζουμίζουν» δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που βρισκόμενοι σε απελπισία ξεπουλούν τα τιμαλφή τους. Για άλλη μια φορά ζητάμε το αυτονόητο: Να τηρηθούν οι νόμοι.

Πηγή:  thebest.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis