Αυτοί ειναι οι Αστυνομικοί που συνέλαβαν ληστές κοσμηματοπωλείου

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Αυτοί ειναι οι Αστυνομικοί που συνέλαβαν ληστές κοσμηματοπωλείου

Συνελήφθησαν άμεσα ληστές κοσμηματοπωλείου στην Πάτρα

Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη από τον Υπαρχιφύλακα Δημήτριο ΨΥΧΟΓΙΟ της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών Αρχιφύλακα Παναγιώτη ΜΑΡΙΝΟ και Αστυφύλακα Γεώργιο ΚΑΤΣΙΝΑ

Ο Γενικός Περιφεριακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Νικόλαος ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαϊας, Ταξίαρχος Γεώργιος ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ συνεχάρησαν τους αστυνομικούς και τον Διοικητή της Άμεσης Δράσης Πατρών, Αστυνομικό Υποδιεθυντή Γεώργιο ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗ για τον επαγγελματισμό τους και την άψογη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Συνελήφθησαν, άμεσα σήμερα το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο αλλοδαποί άνδρες ηλικίας 35 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία και παράβαση του νόμου για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι δύο δράστες σήμερα, το πρωί, στην Πάτρα, εισήλθαν σε κοσμηματοπωλείο και με την άσκηση σωματικής βίας ακινητοποίησαν, φίμωσαν και έδεσαν τον ιδιοκτήτη, ενώ στη συνέχεια αφαίρεσαν από τις προθήκες του καταστήματος διάφορα κοσμήματα συνολικής αξίας (20.000) ευρώ περίπου.

Τη στιγμή που διέφευγαν οι δράστες, έγιναν αντιληπτοί από Υπαρχιφύλακα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, που διέρχονταν από τον τόπο του περιστατικού και μετά από πεζή καταδίωξη, ο αστυνομικός συνέλαβε τον έναν δράστη.

Στη συνέχεια στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών και συνελήφθη και ο δεύτερος δράστης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε κοινόχρηστο χώρο και διαμέρισμα που διέμενε ο 41χρονος στην Πάτρα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων και ένα πιστόλι με τέσσερα φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ τα κοσμήματα επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Την προανάκριση ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.