Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 10/01/2020

Συζητήθηκε σήμερα, αργά το απόγευμα, στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η παραπεμπτική υπόθεση των Ομοσπονδιών μας κατά του ισχύοντος μισθολογίου (ν.4472/2017) στο σύνολό του, όπως καθαρά και ξάστερα προσβάλλαμε από την πρώτη στιγμή της νομοθέτησής του, ερήμην μας, από την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Επί της αρχικής αίτησης ακύρωσης των Ομοσπονδιών μας επελήφθη αρχικά το Στ’ Τμήμα του ΣτΕ και εξέδωσε την υπ’αριθ. Απόφαση 852/2019, η οποία έκανε δεκτούς όλους τους λόγους ακύρωσης και δικαίωσε τις Ομοσπονδίες μας σε όλα τα τεθέντα ζητήματα της αντισυνταγματικότητας και των ανισοτήτων που αυτό έχει προκαλέσει.

Στους πληρεξούσιους δικηγόρους μας κ.κ. Χάρ. ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ και Ρήγα ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗ χορηγήθηκε προθεσμία υποβολής υπομνήματος έως την 24η  Ιανουαρίου 2020, προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τους ισχυρισμούς των και να αντικρούσουν τους ισχυρισμούς του Δημοσίου.

Ευελπιστούμε ότι η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ακολουθήσει την τεκμηριωμένη και δίκαιη θέση του Στ’ Τμήματος του ΣτΕ, αλλά και των προηγούμενων Ολομελειών (Αποφάσεις 2194/14 και 1197/16), που καθόρισαν το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης των Ελλήνων Αστυνομικών στα επίπεδα των μισθολογικών αποδοχών του Αυγούστου του 2012, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την επικινδυνότητα του επαγγέλματος και τις ιδιαίτερες συνθήκες άσκησής του.

Είναι σαφές ότι από την αρχή αντιταχθήκαμε στο ισχύον μισθολόγιο και σκοπός μας ήταν και παραμένει η κήρυξή του ως αντισυνταγματικού. Θα ήταν αδιανόητο και υποκριτικό να συνηγορούμε υπέρ της ύπαρξης ανισοτήτων μεταξύ των αστυνομικών μελών μας, με κατηγορίες και εκατοντάδες μισθολογικές διαβαθμίσεις μεταξύ συναδέλφων που παρέχουν τις ίδιες πάντα επικίνδυνες υπηρεσίες!

Όσο για τους υποστηρικτές τέτοιων απαράδεκτων και ύπουλων πρακτικών, όπως μερίδα «συνδικαλιστών» πράττει ακόμα και την σημερινή ώρα της μάχης, που μοναδικό στόχο έχουν την υπερπήδηση της κατηγορίας στην οποία ανήκουν και όχι την κήρυξη του μισθολογίου στο σύνολό του ως αντισυνταγματικού, δεν παρέχουν καλές υπηρεσίες στο σύνολο του αστυνομικού προσωπικού, υποσκάπτουν τον κοινό σκοπό και τους αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων...

Οι Ομοσπονδίες μας ξέρουν να δίνουν αγώνες και να τους κερδίζουν!

Ας το γνωρίζουν όσοι επικαλούνται εύκολα κλισέ για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους. Εμείς θα συνεχίσουμε τον καλό μας αγώνα, με τη στήριξη όλου του αστυνομικού προσωπικού, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.Για το Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός ΓραμματέαςO ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ ΓεώργιοςΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ ΙωάννηςΒΕΛΛΙΟΣ Ανδρέας
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis