Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:04 | 14/04/2017

Σε πέντε συλλήψεις προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις την Μ. Πέμπτη, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν με τη λήξη του ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, με τους "ερυθρόλευκους" να καταγγέλλουν επίθεση των ΜΑΤ σε παίκτες και φροντιστές στα αποδυτήρια, ενώ αναφέρθηκαν ακόμη συγκρούσεις με μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού.

 

Τα επεισόδια ξέσπασαν στις κερκίδες του "Γ. Καραϊσκάκης", αλλά επεκτάθηκαν και σε χώρους κοντά αλλά και περιμετρικά του γηπέδου. Υπήρξαν μάλιστα και καταγγελίες από παρατηρητές του αγώνα ότι ξυλοκοπήθηκαν από άτομα, ενώ δεν έλειψε και η επέμβαση των ΜΑΤ.

Το χρονικό των επεισοδίων

Δέκα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα κάποιοι οπαδοί του Ολυμπιακού από τη Θύρα 7 κινήθηκαν προς τα δημοσιογραφικά θεωρεία (οι άνθρωποι του Ολυμπιακού καταγγέλλουν ότι μέλος των ΜΑΤ πήγε και τους προκάλεσε αναίτια) και επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το σκηνικό μεταφέρθηκε και στην έξοδο της Θύρας με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να προλαβαίνουν να κλέινουν την πόρτα που οδηγεί προς την αίθουσα Τύπου. Έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στον περιβάλλοντα χώρο και χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να ηρεμήσει η κατάσταση. Το βράδυ ανακοινώθηκε ότι υπήρξαν 5 συλλήψεις.

Και ενώ όλοι έψαχναν να δουν τι έχει γίνει, ήρθαν οι καταγγελίες του Ολυμπιακού, δια στόματος του διευθυντή επικοινωνίας Κώστα Καραπαπά, ότι μέλη των ΜΑΤ απέκλεισαν τα ερυθρόλευκα αποδυτήρια, έδιωξαν τους συναδέλφους τους (!) της μονάδας αθλητικής βίας και έδειραν μέλη της ομάδας και τραυμάτισαν σοβαρά τον φροντιστή Δημήτρη Καραπιπέρη. Ο Στέφανος Καπίνο δέχθηκε επίθεση και ήταν σοκαρισμένος μιλώντας στην κάμερα του Cosmote TV (επίθεση δέχθηκαν ακόμη σύμφωνα με την καταγγελία οι Ρέτσος, Ανδρούτσος αλλά και ο Νικολάου, που ήταν με πολιτικά).


«Δεν ξέρω τι να πω... Είναι δυνατόν να είναι τα ΜΑΤ στα αποδυτήρια και να βαράνε παίκτες; Δεν μπορώ να μιλήσω, δεν ξέρω τι να πω... Αυτά τα πράγματα δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Παίκτες άρχισαν να τσακώνονται με τα ΜΑΤ για να φτάσουμε στα αποδυτήρια. Είναι δυνατόν να μας χτυπούν; Τι να σας πω... Έγιναν διάφορα, δεν έβλεπαν μπροστά τους. Όλοι μέσα δεν ξέρουν τι να πουν. Ο ένας παίκτης μάζευε τον άλλο για να μη φάμε ξύλο από τα ΜΑΤ».

«Νομίζω πως όλοι είδατε τι έγινε απόψε. Και δεν μιλάω για αυτά που έκανε ο Παπαπέτρου και οι βοηθοί του. Μόλις τελείωσε το ματς, διμοιρία των ΜΑΤ απέκλεισε τα αποδυτήριά μας και χτύπησε τους πάντες! Ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Χτύπησαν φροντιστές που δεν είχαν καμία σχέση με οτιδήποτε άλλο, που βγάζουν απλώς το μεροκάματό τους μεταφέροντας πετσέτες. Χτύπησαν αλύπητα κόσμο, απίστευτα πράγματα. Αυτό που έγινε απόψε είναι χούντα! Με αυτά πρέπει να ασχοληθούν οι αρμόδιοι υπουργοί και η Κυβέρνηση. Αυτό είναι το σοβαρό θέμα. Ο φροντιστής μας είχε αίματα στο πρόσωπό του..» ήταν οι δηλώσεις του κυρίου Καραπαπά, που προανήγγειλε μηνύσεις.

Επίσημη θέση από το Υπουργείο προστασίας του πολίτη δεν έχει υπάρξει. Ρεπορτάζ επικαλούνται πηγές της Αστυνομίας, ότι η επέμβαση έγινε διότι υπήρξε επίθεση από αγνώστους στους διαιτητές. Μένει να δούμε τι έχει γραφτεί στο φύλλο αγώνα από τον διαιτητή Παπαπέτρου (έφυγαν λίγο πριν τις 00.00 από το γήπεδο), αλλά και στην έκθεση της Αστυνομίας.

Διαβάστε περισσότερα στο cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis