Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:59 | 21/07/2016

Λύθηκε το μυστήριο με τους δράστες που προσπάθησαν να βγάλουν 285.000€. Πως παγιδεύτηκε η καλά οργανωμένη σπείρα...

Στην εξάρθρωση σπείρας που εξαπατούσε ηλικιωμένους στο Αγρίνιο, προχώρησε η Αστυνομία, συλλαμβάνοντας δύο Βούλγαρους, ηλικίας 48 και 42 ετών. Επίσης, η Αστυνομία αναζητά τουλάχιστον δύο συνεργούς των συλληφθέντων και συγκεκριμένα έναν άνδρα και μία γυναίκα. Όπως προέκυψε από τις έρευνες, τα μέλη της σπείρας, επιχείρησαν τις τρεις τελευταίες ημέρες να εξαπατήσουν 33 ηλικιωμένους, ζητώντας περίπου 285.000 ευρώ. Η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τους δύο άνδρες, χάρη στην άμεση αντίδραση ενός 69χρονου, τον οποίο επιχείρησαν να εξαπατήσουν. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι (20-07-2016) συνεργός των δύο δραστών τηλεφώνησε στον 69χρονο και προφασιζόμενος τον αστυνομικό του είπε ότι συγγενικό του πρόσωπο προκάλεσε τροχαίο ατύχημα.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τον 69χρονο 40.000 ευρώ, ώστε να αποφευχθούν, όπως προφασίστηκε ο δράστης, οι περαιτέρω νομικές συνέπειες σε βάρος του συγγενικού προσώπου του άνδρα. Αμέσως μετά ο 69χρονος ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου πήγαν στο σπίτι του 69χρονου και συνέλαβαν, έξω από αυτό, τον 48χρονο τη στιγμή που πήγαινε πεζός να παραλάβει τα χρήματα.

Ταυτόχρονα, και σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του 69χρονου, άλλη ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, συνέλαβε τον 42χρονο, ο οποίος περίμενε μέσα σε αυτοκίνητο, εποπτεύοντας από απόσταση το χώρο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου και κρατούνται, προκειμένου να οδηγηθούν αύριο το πρωί στον ανακριτή Αγρινίου, για να απολογηθούν. Πάντως οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου συνεχίζουν τις έρευνες, για εμπλοκή των συλληφθέντων και σε άλλες υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων.

 

Διαβάστε περισσότερα στο newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis