Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:33 | 03/09/2019

Στην αποκάλυψη πως στη χώρα μας την τελευταία τριετία (2017-2019) έχουν γίνει 7 συνολικά συλλήψεις ατόμων που χαρακτηρίζονται ύποπτοι για τζιχαντιστική δράση, προχώρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλου ο υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Kατά το χρονικό διάστημα ετών 2017 - 2019 (έως 14-08-2019) έχουν συλληφθεί, είτε δυνάμει ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης είτε επειδή προέκυψε προανακριτικά εμπλοκή τους στις ανωτέρω περιγραφόμενες δραστηριότητες, συνολικά επτά  αλλοδαποί».

[custom:google-ads]

Μάλιστα σε άλλο σημείο της απάντησής του ο υπουργός σημειώνει πως δίνονται κατευθύνσεις στους αστυνομικούς των περιφερειακών Υπηρεσιών και ειδικότερα αυτών της «πρώτης γραμμής» για τη διενέργεια μεθοδικών ελέγχων, τη συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών.

«Επιπλέον, πραγματοποιούνται σχετικές εκπαιδεύσεις του αστυνομικού προσωπικού και ιδίως σε θέματα ριζοσπαστικοποίησης, που ενδεχομένως να οδηγήσουν στο βίαιο εξτρεμισμό και την τρομοκρατία, με απώτερο σκοπό την πρόληψη και τον έγκαιρο εντοπισμό ύποπτων ατόμων και δραστηριοτήτων», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Απόσπασμα από την απάντηση του υπουργού:

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά την απάντηση του υπουργείου ΠΡΟΠΟ.

του Παναγιώτη Τζαννετάτου 

Πηγή: newpost.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συναγερμός στους Πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ. - Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis