Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
00:29 | 15/12/2014

Δύο άτομα, ένας 19χρονος και μία 41χρονη αλλοδαπή, συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς τής Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα, με την κατηγορία ότι προσπάθησαν να διευκολύνουν την παράνομη έξοδο τριών αλλοδαπών από τη χώρα, επιχειρώντας να τους φυγαδεύσουν αεροπορικώς χωρίς τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί συνέλαβαν συνολικά 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των πέντε που ήδη αναφέρθηκαν.

Συγκεκριμένα, σε διάφορες περιοχές της πόλης συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα και άλλοι τρεις για κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων.

Οι διακινητές θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ σε βάρος των παράτυπων μεταναστών θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

'Αλλες πέντε συλλήψεις έγιναν στη Φλώρινα. Συγκεκριμένα, 47χρονος, συνελήφθη στο Αμμοχώρι Φλώρινας από αστυνομικούς της εκεί Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, για παράνομη μεταφορά τεσσάρων μη νόμιμων μεταναστών.

Στη διάρκεια ελέγχου, που έγινε σε επιβαdτικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, διαπιστώθηκε ότι ο 47χρονος μετέφερε παρανόμως προς το εσωτερικό της χώρας τέσσερις αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 21, 24, 26 και 44 ετών.

Μάλιστα, σε βάρος του τελευταίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας. Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Πηγή:tanea.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis