Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:19 | 02/06/2016

Τρεις Σύρους, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και ετοίμαζαν "χτύπημα", συνέλαβε η αστυνομία στη Γερμανία την Πέμπτη.

AdTech Ad

Όπως ανακοίνωσε εισαγγελέας, πρόκειται για έναν 27χρονο, έναν 25χρονο και έναν 31χρονο, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, το Βρανδεμβούργο και τη Βάδη-Βυρτεμβέργη ενώ έχει εκδοθεί ένταλμα για έναν ακόμα άνδρα από την Συρία, 25 ετών.

Δύο από τους προαναφερόμενους είχαν προσχωρήσει στο Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, την άνοιξη του 2014 και έλαβαν οδηγίες από την ηγεσία της οργάνωσης να πραγματοποιήσουν επίθεση στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ, στη δυτική Γερμανία. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, στη συνέχεια πείστηκαν και οι υπόλοιποι να λάβουν μέρος στο σχέδιο.

Αυτό αφορούσε ανατίναξη δύο ανδρών σε πολυσύχναστο δρόμο, στο κέντρο της πόλης ενώ στη συνέχεια άλλα άτομα θα σκότωναν περαστικούς και κατοίκους, χρησιμοποιώντας όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Ο εισαγγελέας σημείωσε πάντως ότι δεν έχουν αποδείξεις ότι οι ύποπτοι είχαν προχωρήσει στην υλοποίηση του σχεδίου επίθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis