Συλλογική κρατική αμέλεια προκαλεί πυρκαγιές

ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΦΕΤΟΣ
Συλλογική κρατική αμέλεια προκαλεί πυρκαγιές

Η κρατική αδιαφορία και η γραφειοκρατία αφήνουν απροστάτευτους πολλούς Δήμους της Αττικής, αφού οι αρμόδιοι νίπτουν τας χείρας τους και δεν φροντίζουν να πράξουν τα δέοντα για να προστατέψουν τις περιοχές τους από μια εξαιρετικά πιθανή -δεδομένου και καύσωνα που διανύουμε- πυρκαγιά, η οποία μπορεί να επιφέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο λόγος, για την αδιαφορία που επιδεικνύουν οι ιθύνοντες για τις ενέργειες πρόληψης, δηλαδή της βασικής μεθόδου αντιμετώπισης των πυρκαγιών, αφού συχνά όταν η φωτιά ανάψει μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Διάσπαρτα κομμένα κλαδιά, αφρόντιστα χόρτα σε οικόπεδα και δημόσιους χώρους, βλαστικά πεταμένα στους δρόμους, ακόμα και καλώδια της ΔΕΗ να περνάνε μέσα από τα κλαδιά των δέντρων, αποτελούν στην κυριολεξία «βραδυφλεγείς βόμβες» που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγούν.

Η αδιαφορά αυτή επιφέρει ήδη... αποτελέσματα: Φέτος, μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί διπλάσιες πυρκαγιές συγκριτικά με το περσινό διάστημα (7.633 έναντι 3.743 πέρσι)!

Ο φακός του zougla.gr έχει καταγράψει χαρακτηριστικές εικόνες στα βόρεια προάστια της Αττικής, όπου σε Διόνυσο, Εκάλη και Κηφισιά η κατάσταση σε πολλά σημεία θυμίζει... ζούγκλα και είναι πραγματικά θέμα συγκυριών το γεγονός ότι δεν έχει ξεσπάσει ήδη κάποια επικίνδυνη φωτιά.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου στο zougla.gr