Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:27 | 10/07/2016

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Η ανακοίνωση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους μισθούς των στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αναπτέρωσε τις ελπίδες των στρατιωτικών που περιμένουν να δουν τους μισθούς τους να επιστρέφουν στα επίπεδα του 2012.
Ωστόσο δυο μήνες μετά την ανακοίνωση των αποφάσεων, αυτές δεν έχουν καθαρογραφεί και συνεπώς δεν έχουν προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εφαρμοστούν.

Ο δικηγόρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, εξηγεί στο Onalert.gr τι έχει συμβεί και τι προτίθεται να κάνει η ΠΟΑΣΥ.
"Οι θεμελιώδεις αποφάσεις 1125 έως 1129 της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας με τις οποίες κρίνεται ότι είναι αντισυνταγματικό και το νέο
μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων του νόμου 4307, αλλά και η μερική αναδρομική καταβολή των διαφορών που προκύπτουν, δεν έχουν ακόμα καθαρογραφεί, δυο μήνες μετά τη δημοσίευσή τους.
Η επίσημη απάντηση της γραμματείας του Συμβουλίου Επικρατείας, είναι ότι δεν έχουν ακόμα περαστεί τα στοιχεία και τα ονόματα της παρέμβασης που άσκησαν 2500 φυσικά πρόσωπα, κυρίως υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίοι παρενέβησαν στις δίκες.
Η παρέμβασή τους απορρίφθηκε ως απαράδεκτη, διότι πραγματικά σύμφωνα με τη νομοθεσία του ΣτΕ δεν μπορεί κανείς να παρέμβει υπέρ των αιτούντων. Μπορεί να παρέμβει μόνο υπέρ της διατήρησης του κύρους της πράξης".

Άρα παίρνοντας ως επίσημη δικαιολογία ότι δεν μπορούν να καθαρογράψουν 2500 ονόματα, καθώς είναι πολύ δύσκολο να γραφτούν και οι λεπτομέρειες (πχ ποιος παραστάθηκε, με ποια διαδικασία, πληρεξούσια κλπ) καθυστερεί η δημοσίευση.
Στο μεταξύ, οι αιτήσεις ακυρώσες που άσκησε η ΠΟΑΣΥ δια εμού, αλλά και οι άλλες Ενώσεις, δεν μπορούν να προωθηθούν προς τον υπουργό Οικονομικών για να προετοιμαστεί. Με αυτό τον τ΄ροπο η νομοθετική εξουσία κερδίζει άπειρο χρόνο.

Όμως για όσους από τα φυσικά πρόσωπα έχουν ήδη ασκήσει ένδικα μέσα από την προηγούμενη απόφαση, δεν έχουν να χάσουν τίποτα και περιμένουν τη σειρά τους.
Δεν τίθεται θέμα παραγραφής καμίας αξίωσης μέχρι 31/12/2016, για τα χρόνια 2015 και 2016.

Ο νομικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαράλαμπος Μπουκουβάλας, αλλά και η Ομοσπονδία ως συντονίζουσα και τις υπόλοιπες ομοσπονδίες, έγκαιρα δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι, θα προσπαθήσουν να επισπεύσουν την καθαρογραφή της απόφασης, και αυτή να την δώσουν στον υπουργό Οικονομικών και να έρθουν σε συνεννόηση για το τι μέλλει γενέσθαι.

Εάν παρελπίδα η κυβέρνηση δεν συμμορφωθεί άμεσα και δεν καταβάλλει και αναδρομικά τις οφειλόμενες παροχές, τότε έγκαιρα, δηλαδή από τον Σεπτέμβρη ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας θα υποδείξουν τους νόμιμους τρόπους έτσι ώστε δικαστικά να επιδιωχθεί από το κάθε φυσικό πρόσωπο η διεκδίκηση των αναδρομικών.

Συνδικαλιστικά και πολιτικά το ρόλο αυτό θα τον κάνουν οι Ομοσπονδίες.

 

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis